10 / 05 / 2024

İstanbul Outlet Park'ta 200 bin TL'ye mağaza! İcradan!

İstanbul Outlet Park'ta 200 bin TL'ye mağaza! İcradan!

Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Merkez Mahallesi, İstanbul Outlet Park isimli AVM içerisinde 3.kat 142 nolu bağımsız bölümü satışa sunuyo



Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü Dosya No: 2010/7582

Bir borçtan dolayı İptekli olup satışına karar verilen gayrimenkul malın;

1- Tapu kavdı ve veri: Alî Fatih Uras adına kayıtlı istanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Merkez Mahallesi, Devebağırtan Mevkii, F21D23C 1a 1b 1c pafta, 521 ada, 1 parselde kain, 50730000arsa paylı, 3.kat 142 no.lu bağımsız bolümün tamamı satışa çıkarılmıştır.

İmar durumu : Büyükçekmece Belediye Başkanlığının 12.11.2010 tarihli yazısında, Büyökçekmece ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi 521 ada 1 parsel sayılı taşınmazın 17.06.2004 onay tarihli 1/1000 ölçekli ryükçekmece İmar. Planında ticaret alanı, E=2.50 olarak ayrıldığı, söz konusu parselin buiundugj yapı adasında imar planında "A* simgesi bulunduğundan dolayı "akaryakıt istasyonu*da yapılabilir nitelikte olduğu belirtilmektedir.

3- Hali hazır durumu: Tapunun 521 ada 1 parselinde kayıtlı 50/30000 arsa paylı 3,kat 142 bağımsız bölüm nol.lu işyeri
adres olarak E-5 karayolu üzeri Devebağırtan Mevkiinde Cumhuriyet Mahallesi İstanbul Outlet Park olarak bilinen AVM'nin 3. katında yer almaktadır. Ancak asansör ve merdiven kullanımıyla çıkışta taşınmaz koridorun bitiminde 4.katta yer almaktadır. İşyeri boş durumda olup, içerisinde satış şartları, raf ve masaların bulunduğu tespit edilmiştir. Dükkânın zemini laminant parke, duvarları boyalı tavanı gömme spot ışıklandırmak asma tavandır. İşyeri vitrini alüminyum çerçeveli cam şeklindedir. Takribi brüt kullanım alanı 100m2dir. Dükkânın bulunduğu İstanbul Outlet Park Alış Veriş Merkezinde katlar arasındaki irtibatı sağlayan yürüyen merdiven, normal iniş çıkış merdiveni, müşterilerin kullanımına sunulan 2 adet asansör bulunmaktadır. Ortak alanlan granit mermerdir. Merkezin üst katlarında yer aîan işyerlerinin önemli bir bölümünde faaliyetin bulunduğu görülmektedir, Taşınmaz ulaşımı bol ve geniş imkanlı bir bölgede yer almaktadır. E-5 otoyoluna cephelidir. E-5 İle TEM bağlantı yolunun E-5 ile buluştuğu köprülü kavşağa yakın durumdadır. Çevresinde, Kaya Ramada, Kaya Plaza, Fox City AVM, Peria Vista AVM gibi alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Aynca yakın çevresinde çok sayıda inşası devam eden toplu işyeri ve AVM İnşaatları bulunmaktadır. Bölge hıziı bir gelişim göstermektedir. Yine yakınında BEKO/Grundig, Beykent Oto Sanayi gibi sanayi kuruluşları bulunmaktadır. TÜYAP Fuarı bu bölgeye oldukça hareketlilik getirmiştir. Yine yakın çevresinde konut tipi yapılaşmalar oldukça fazladır. Beykent Üniversitesinin eğitim veren bölümleri ile eğitime hazırlanan kısımları bölgede ayrıca değerlendirilmesi gereken unsurlardır. E-5 asfaltı üzerinde yer almakta olup, geniş bir ulaşım imkanına sahip bulunmaktadır, AVM'nin kapalı ve açık otoparkı bulunmaktadır. AVM"ye gifiş ve çıkış kontrollüdür.

4-Kıymeti : 200.000,oo-TL (ikiyüzbin TL)

5-Satış ; Bahse konu taşınmazın satışı 25,03.2011 günü saat 15:00 -15:10 arasında Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60*ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakların mecmununu ve satış masrafları geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartîyle bahse konu taşınmazların İkinci ihalesi İse; 04.04.2011 günü aynı saatler aras'ında Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masrafları geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

B- Artırmaya İştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alta istediğinde (10) günü geçmemek üzere sûre verilebilir. Damga vergisi, tapu harç ve masraftenn yansı alıcıya aittir. Birikmiş tapu harç ve masrafların yarısı, vergiler ve Tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.

C- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün İçinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hak¬ları tapu sicil İle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

D- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel İle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır,

E- Şartname, ilan tarihinden İtibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gider! verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

F- Satışa İştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve mürtderecatını kabul etmiş sayılacaktan, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/7582 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları itan olunur. (jlKm.126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
(*): Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64e karşılık gelmektedir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön