25 / 11 / 2024

İstanbul Sapphire zirveye ulaştı...

İstanbul Sapphire zirveye ulaştı...

İstanbul Levent'te inşa edilen İstanbul Sapphire, betonarme inşaatının tamamlanmasıyla 261 metrelik zirve yüksekliğine ulaştı.




Rezidanslar ve alışveriş merkezinin yer aldığı, Türkiye'nin en yüksek ve en prestijli gayrimenkul projesi İstanbul Sapphire, 2009 yılının son çeyreğinde tamamlanacak.

İstanbul Levent'te yapımı devam eden ve lüksün tanımını değiştirecek olan İstanbul Sapphire'in en zor ve en maliyetli aşaması olan betonarme inşaatı, programa günü gününe uyularak tamamlandı. Böylece sahip olduğu yükseklik, Türkiye'de birinci, dünyada ise 97'nci sırada bulunan İstanbul Sapphire, 261 metrelik zirveye ulaştı.

Kiler Holding, betonarme inşaatın tamamlanması sebebiyle İstanbul Sapphire'in 226'ncı metresinde bulunan Seyir Terası'nda bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye'de bu yükseklikte gerçekleştirilen ilk basın toplantısına Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, Kiler Holding CEO'su Ahmet Kacar ve Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Musa Aykaç katıldı. Basın toplantısında konuşan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, kalitesiyle, standartlarıyla, müşterisine kattığı değerlerle bu tip çok özel konumdaki gayrimenkul projelerinin krizlerden etkilenmeyeceğine inandığını belirterek, "Şu ana kadar projemizin yüzde 40'lık bölümünün satışını tamamlamış olduk. Böylece projemizin daha başlangıç aşamasında belirlediğimiz pazarlama hedeflerine de ulaştık. Bugün geldiğimiz noktada yaptığımız satışlarımız hedef ve planlarımız doğrultusunda ilerliyor" dedi.

"İstanbul'un simgesi olacak"

Nahit Kiler, yaklaşık 3 yıl önce gayrimenkul sektörü için dönüm noktası olacak bir proje yaratma hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatarak, İstanbul Sapphire'in farklı mimarisi, sunduğu teknolojik ve çevreci standartlarla İstanbul'un modern simgesi olacağına başından beri inandıklarını kaydetti. Kiler, lüksü yeniden tanımlayarak, çok farklı ve sıra dışı bir yaşam alanı yaratmayı amaçladıklarını ve bu amaçlarına ulaştıklarını görmekten dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti.

Nahit Kiler, İstanbul Sapphire'i tasarlarken kente duydukları sorumluluğu yerine getirmek amacıyla Seyir Teras'ını da projeye kattıklarını belirtti. Kiler, İstanbul Sapphire'in tüm paydaşlarına İstanbul'un güzelliklerini kentin en yüksek noktasından izleme fırsatı sunacaklarını ve hedeflerinin İstanbul Sapphire'i, New York'un Empire State Binası örneğinde olduğu gibi İstanbul'un modern simgesi haline getirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

AVM konseptiyle de fark yaratacak

Nahit Kiler, İstanbul Sapphire projesi kapsamında yer alacak alışveriş merkeziyle ilgili olarak çok farklı bir konsept üzerinde yoğunlaştıklarını açıklayarak, projenin tamamlanmasıyla İstanbul Sapphire'de yaşayanların yanı sıra, İstanbul'a değer katacak, kente sosyal ve kültürel anlamda yeni bir soluk getirecek bir yaklaşım üzerinde çalıştıklarının altını çizdi.

"İstanbul yabancılar için halen cazip"

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, İstanbul Sapphire'den rezidans satın alanlar arasında yabancıların da bulunduğunu söyledi. Yurtdışı pazarlardaki satış ve pazarlama faaliyetlerinden olumlu geri dönüşler aldıklarını aktaran Nahit Kiler şu bilgileri verdi:

"İstanbul Sapphire olarak yabancı yatırımcıların, uluslararası platformda marka olmayı başarmış, İstanbul'da yer alan gayrimenkul projelerine olan ilgisinin artarak süreceğine inanıyoruz. Dünyanın önde gelen metropolleri arasında yer almasına rağmen İstanbul'daki metrekare fiyatları hala emsallerinin çok daha altında kalmaktadır. Bu durum İstanbul'u yabancı yatırımcılar açısından cazip hale getirmektedir. Ve projemize de yabancıların ilgisi sürmektedir."

200 metrede doğal hava, 4 metre tavan yüksekliği

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek İstanbul Sapphire'de teknolojik ve çevreci yaklaşımları bir araya getirdikleri açıklamasını yapan Nahit Kiler, İstanbul Sapphire'de uygulanan `çift cam cephe sistemi' sayesinde enerjiden yüzde 25 oranında tasarruf sağladıklarını aktardı. Rezidans sakinlerine tamamen doğal bir ortam sunmak için dışarıdan gelen doğal havanın da kullanılacağı bir sistemin hayata geçirildiğini belirten Kiler, rezidansların tavan yüksekliğini dört metre olarak belirlediklerini anlattı. Kiler şöyle devam etti:

"Evlerimizdeki tavan yüksekliğinin en fazla 2 metre 80 santim olduğunu düşünürsek rezidanslarda oturacak ev sahiplerimizin ne kadar ferah bir ortamda yaşayacaklarını tahmin edebilirsiniz. İstanbul Sapphire'in hem çevre dostu bina olması amacıyla yaptığımız çalışmalar, hem de tavanların 4 metre yükseklikte olması yaklaşık 18 kata tekabul eden yüzde 20'lik bir ek inşaat maliyeti yarattı. Ancak Türkiye'nin prestiji olacak böylesi değerli bir proje için hiç bir maliyetten kaçınmadığımızı gururla ifade etmek isterim."


Sayılarla İstanbul Sapphire:

o Türkiye'nin ilk çevre dostu gökdeleni İstanbul Sapphire'de tüm cepheler camla kaplanıyor. Böylece iç mekanlar, dışta oluşturulan cam cephe yardımıyla olumsuz meteorolojik koşullardan ve sesten korunuyor. Ev sahipleri 200 metre yükseklikteki evlerinin camını açabilir, balkona çıkabilir.
o Çift cam cephe sistemi sayesinde enerjiden yüzde 25 oranında tasarruf sağlıyoruz.
o İki cephe arasında ısı farkı olması amacıyla doğal hava verilerek ve bu binada yaşayanlar için doğal bir ortam yaratıyor.
o Rezidansların tavan yüksekliği 4 metre.
o Rezidansların her 3 katında bir yer alan toplam 21 adet "gökbahçe" rezidans sakinlerini yeşille buluşturuyor.
o İstanbul Sapphire'de Boğaz'a nazır, 163 metre yükseklikte bulunan ve Türkiye'nin en yüksek golf antrenman sahası yer alıyor.
o 30 metre yükseklikte havuzla birlikte tüm ayrıntıların düşünüldüğü spor kompleksi, havuz, jakuziler, masaj odaları, saunalar, güneşlenme, dinlenme alanları, fitness, cardio, gym alanı, pilates, yoga ve dans uygulamaların yapılabileceği stüdyolar bulunuyor.
o İstanbul Sapphire 66 katlı ve simgesel anten ile birlikte 261 metre yüksekliğe sahip.
o İstanbul Sapphire yüksekliği ile İstanbul'da birinci, dünyada ise 97'nci sırada bulunuyor.
o Proje kapsamında 22 farklı tipte 174 rezidans ünitesi ve bir alışveriş merkezi bulunuyor.
o Rezidans ünitelerinin büyüklüğü 120 ila 550 metrekare arasında değişiyor.
o Rezidansların proje başlangıcındaki satış fiyatları 550 bin USD ile 4.5 milyon USD aralığında değişmekteydi.
o Bugün ise bu satış fiyatları 1 milyon USD ile 7.5 milyon USD aralığında bulunuyor.
o Şu ana kadar rezidansların yüzde 40'lık bir bölümü satıldı.
o Proje kapsamında ofis bulunmuyor.
o İstanbul Sapphire 2009'un son çeyreğinde tamamlanacak.
o İstanbul'un en yüksek noktasında bulunan Seyir Terası, İstanbul Sapphire'in tüm paydaşlarının İstanbul'un güzelliklerini kentin en yüksek noktasından seyredebilmesi için düzenleniyor.
o Projenin yatırım bedeli arsa bedeli hariç 200 milyon dolar.
o İstanbul Sapphire'nin mimari tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirildi.
o İstanbul Sapphire Etiler ve Çeliktepe girişlerinde yer alıyor. Bu nedenle Levent trafiğine girmeyi gerektirmeyen avantajlı bir konuma sahip.
o İstanbul Sapphire dünyanın en önemli web sitesi yarışmalarından Interactive Media Awards'ta 2007 yılının "En İyi Gayrimenkul Web Sitesi" ödülüne layık görüldü.
o 2007 yılında Dubai'de düzenlenen gayrimenkul sektörünün en önemli fuarlarından CityScape'te "Geleceğin Projeleri" kategorisinde ödül kazandı.

oİstanbul Sapphire'nin yapımında;

o 90 bin metreküp beton (110 metrekare büyüklüğünde 2900 adet daire yapmaya yetecek)

o 20 bin ton demir (110 metrekare büyüklüğünde 5 bin adet daire yapmaya yetecek) kullanıldı.

o İstanbul Sapphire için yapılan testlerde harcanan beton ve demirle 10 katlı bina yapmak mümkün.
o 4 metrelik yüksek tavan inşa etmenin getirdiği ek maliyeti 40 milyon dolar.
o İstanbul Sapphire'de betonun kalitesini, mukavemeti ve gücünü gösteren BS 60 sınıfı beton kullanılmıştır. Bu beton sınıfı baraj ve köprü yapımında kullanılmaktadır.
o Cephede kullanılan cephe taşıyıcısı çelik malzemelerin her birinin üretildiği demir çelik tesislerinden alınan döküm sertifikaları mevcuttur.
o İstanbul Sapphire'de rezidans sakinleri, akıllı ev statüsünde yer alacak olan dairelerde otomasyon zengini imkanlardan ve teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanacaklar.
o Cephe perdelerinin hareketleri, iç bahçelerin havalandırması ve yeşil alanların sulanması, tamamen ortamın gereksinimleri doğrultusunda bina otomasyon sistemi ile sağlanacak.
o İstanbul Sapphire Almanya'da farklı cephe, rüzgar ve sağlamlık testlerinden geçirildi. Bu testlerin tamamlanmasının ardından cephe tasarımı son haline getirildi.
o İstanbul Sapphire'in inşaatı sırasında 550 bin metreküp hafriyat çıkarıldı.
o 280 bin metrekare kalıp uygulaması yapıldı.
o Toplam 55 bin metrekare cam, cephe kaplamaları için kullanıldı.
o Daire ve teras balkonlarında toplam 4600 metre uzunluğunda cam korkuluk kullanıldı.
o İstanbul Sapphire'deki tüm mekanik tesisat sisteminde 168 km. boru kullanıldı.

www.istanbulsapphire.com

Projeden görüntüler için tıklayınız...
0212 444 51 11

Geri Dön