03 / 05 / 2024

İstanbul Sarayları'nda 225 bin 222 TL'ye! Peşinat yok!

İstanbul Sarayları'nda 225 bin 222 TL'ye! Peşinat yok!

Sinpaş GYO'nun yeni projesi İstanbul Sarayları, düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı



Sinpaş  GYO, gayrimenkul sektöründe ilk büyük temalı lüks konut projesi olan ve satış rekorları kıran Boğaz'ın kardeşi Bosphorus City'den sonra; Küçükçekmece'de, projenin yan parselinde İstanbul Sarayları projesine başlıyor.  Yüzyıllarca İstanbul şehrine damgasını vurmuş Çırağan, Feriye ve Dolmabahçe Sarayları, Sinpaş GYO'nun yeni projesi İstanbul Sarayları'nda 21. yüzyıl mimarisi ve özel peyzaj anlayışı ile yeniden yorumlanıyor. 

İstanbul Sarayları; şehre yüzyıllar boyu hükmeden saraylardan ve çevresindeki semtlerden esinlenilerek modern mimariyle yeniden yorumlandı. Sinpaş GYO'nun yeni projesi İstanbul Sarayları'nda sadece saraylar değil, saray hayatının diğer güzelliklerini yansıtan yalılar, kasırlar ve köşkler de bulunuyor. Saray mimarisine has özel bahçeler, çeşmeler, şadırvanlar, cihannümalar, tonozlar, ferforjeler, geniş avlular, yüksek tavanlı giriş ve kat holleri, büyük ve görkemli kapılar saraylar şehrine çağıran mimari detaylardan sadece bazıları... Bu eşşiz yapılarla bütünleşen Boğaz'ın kıvrımları, su yaşantısı, meydanlar, korular ve keşfedilmeyi bekleyen sürpriz mekanlar ise saray hayatını tamamlayan diğer güzellikler.

İstanbul Sarayları projesinde, Şehzade Sarayları, Kuzguncuk Yalıları, Çırağan Köşkü, Dolmabahçe Köşkü, Koru Sarayları, Sultan Sarayları, Hünkar Konakları, Hanzade Konakları ve Hisar Kuleleri olmak üzere dokuz farklı yaşam seçeneği bulunuyor. Projede büyüklükleri 75  metrekare 1+1 ‘den, 426 metrekare 6 +1'e kadar 62 farklı ev seçeneği bulunuyor. Fiyat aralığı ise 225 bin 222 TL ile 1 milyon 865 bin 840 TL arasında değişiyor. 

Sinpaş GYO, İstanbul Sarayları için lansmana özel, avantajlı ödeme planı  sunuyor. Peşinatsız,  3 ay sonra  yüzde 5, 12 ay sonra  yüzde 10, teslimde  yüzde 30, bakiye 72 ay vade ile 2.415 TL'den başlayan taksitlerle ve 0.92 faiz oranıyla kolayca ev sahibi olunabilecek.

İstanbul'da binlerce yıl önce temiz suları, yeşil bitki örtüsü ve göl kenarındaki verimli toprakları nedeniyle ilk yerleşim bölgesi olarak Osmanlılar'dan Romalılar'a kadar birçok medeniyet  Küçükçekmece'yi seçti. İstanbul Sarayları'nın özenle seçilmiş konumu geçmişinde olduğu gibi geleceğe de hükmedecek şekilde gelişiyor. İstanbul Sarayları; TEM, E-5 ulaşımları ve raylı sistemlerin merkezinde yer alıyor. Atatürk Havaalanı'na ise sadece 10 dakika mesafede. Ayrıca bölgeye yakın holding ve büyük şirket merkezlerinde çalışanlar için cazibe merkezi olması, Küçükçekmece Gölü, Uluslararası Doğa ve Eğlence Tema Park'ı ve Sinpaş Bosphorus City'ye komşuluğu ile saraylar şehri yeni sahiplerini bekliyor.  

Suyla buluşan yamaçların yarattığı manzara etkisi ve mahremiyet, İstanbul Sarayları'nda birbirinden farklı zengin çeşitlilikte özel yaşam alanları sunuyor. Sahil yapılarının mahremiyetine dikkat edilerek tasarlanan seyir alanları, her noktadan Boğaz'ı görecek şekildeki bina yerleşimleri, “su- koru -meydan” üçlemesinin sunduğu modern saray hayatı projenin ayrıcalıklarından sadece birkaçını oluşturuyor.

İstanbul Sarayları projesinde, peyzajın saray bahçelerini aratmayacak nitelikte olmasına dikkat edildi. Fıstık çamı, çınar, servi, erguvan gibi İstanbul'un korularının, meydanlarının simgesi olmuş vazgeçilmez ağaçlarını İstanbul Sarayları'nın dört bir yanında görmek mümkün. Ayrıca Boğaziçi'nin bitki karakterini oluşturan nadide çiçekler ve saray tepelerinde insan eliyle serilmiş halı gibi duran çemen sofalar da İstanbul Sarayları'nı tamamlayan ince dokunuşlar arasında yer alıyor. 

Minyatürlerden esinlenen setli bahçeler yaşayanları kentten doğaya küçük yolculuklara çıkaracak. Boğaz manzaralı koru yolları, İstanbul Sarayları'nda yeniden canlanan çınarlı, servili iskele kıyı çıkmazları, korulardan meydanlara uzanan yeşil halı ve tematik bahçeler İstanbul Sarayları'nın kıyılarına kadar uzanıyor.  

İstanbul Sarayları projesi toplam 119 bin 500 metrekarelik bir alana inşa edilecek. Toplam 253 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede 1.201 adet konut bulunacak. İlk etap olan Çırağan etabında ise toplam 402 konut var. İki haftalık ön tanıtım günlerinde bu 402 konutun yarısı satıldı. 85 milyon TL ciro elde edildi. Konutların en pahalısı Çırağan Köşkü ve Kuzguncuk yalıları. Bu dört konutun hepsi satıldı. Çırağan Köşkü'nü sanayi sektöründen bir iş adamı kısa vadeli taksitle aldı. Projedeki en ucuz daireler ise 24 katlı Hisar Kuleleri'ndeki rezidanslar. Burada 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor. 80 bin metrekarelik peyzajın bulunduğu İstanbul Sarayları'nda gölet alanı 13 bin 500 metrekare, gölet derinliği ise 130 santimetre.

Sinpaş İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik projenin tanıtım toplantısında konuşmasına, Avrupa'nın en büyük konsept projesi olan Bosphorus City'nin devamını inşa edeceklerini söyleyerek başladı. Çelik toplantıda inşaat sektörünü de değerlendirdi.

Gayri safi yurtiçi hasılanın 200'da yüzde 8 küçülürken; inşaat yatırım harcamalarının da yüzde 27,4 küçüldüğünü ifade eden Çelik, “Ekonomi yüzde bir büyürse, inşaat üç katı büyüyor, küçülürse de üç katı küçülüyor. Geçtiğimiz yıl 531 bin adet ev satıldı. 2008'de ise bu rakam 427 bindi. Yani konut sektörü adetsel olarak yüzde 24 büyüdü. Çünkü teşvikler uygulandığında konut satışları 80 bin adet artmıştı” dedi.

 

Alınan yapı ruhsatlarının 2008'de 503 bin olduğunu, 2009'da ise 510 bin adet olduğunu vurgulayan Çelik, yapı ruhsatlarının ise yüzde 1 adetsel büyüme yaşadığını söyledi. Çelik açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

 

“Metrekare bazında ise 2008 yılında 103 milyon metrekare inşaat yapılırken 2009'da bu rakam 98 milyon metrekare oldu. Buradan alım gücünün küçük metrekareye geçtiğini görebiliriz. Bu verilerden çıkan sonucu şöyle değerlendirebiliriz; 2009 yılında belediyelerden hızla ruhsat alınmış, konut adetleri belirlenmiş fakat üretim yavaşlamış.”

 

15 milyon konutun yüzde 40'ı elden geçmeli

 

TÜİK verilerine göre açıklama yapan çelik Çelik öte yandan 2000 yılı itibariyle 15 milyon konutun yapıldığını, bunların yüzde 10'unun yıkılarak yeniden yapılması gerektiğini, yüzde 29'unun ise tadilat gerektirdiğini belirtti. Çelik Sinpaş ile ilgili olarak ise şu ifadelere yer verdi:

 

“Sinpaş GYO olarak 2009 yılında 220 milyon lira para harcadık. 5 bin 200 adet konut üretiyoruz. 2010 yılında ise İstanbul Sarayları dahil toplam 6 bin 400 adet ev üreteceğiz. Bu projelere toplam 550 milyon TL harcayacağız. 2010 yılında 1 milyon 200 metrekarelik lansmanını yapmadığımız 9 bin konutluk projelerimizin altyapı çalışmalarına devam edeceğiz. Son çeyrekte birkaç proje daha açıklayacağız. Bir taraftan da teslimlerimiz olacak. Ayrıca 750 milyon liralık fatura keseceğiz. 203 milyon 720 bin 900 TL kar elde edeceğiz. 2011'de ise 299 milyon 566 bin 791 TL kar elde etmeyi öngörüyoruz.”

 

Ankara'ya yeni proje

 

Ömer Faruk Çelik Sinpaş GYO'nun  Ankara  Yenimahalle İncek'te yeni bir projeye başlayacaklarını, şu an idari izin sürecinin devam ettiğini belirtti. Şirketin Şişli Bomonti'de bu yıl ya da önümüzdeki yılın ilk aylarında satışa çıkaracağı bir projesi daha olacak. Bunların yanında Bursa Modern'in yeni etabı farklı bir kimlikle satışa çıkacak.

 

İstanbul Sarayları projesinin bugün resmi satışa çıkan 400 konutluk ilk etabının 30 ayda teslim edileceğini ifade eden Çelik, tüm projenin ise 2013 yılının Aralık ayında tamamlanacağını söyledi. İstanbul Sarayları'na 280 milyon TL yatıracaklarının altını çizen Çelik, “Biz her yıl mutlaka karımızın en az yüzde 20'sini temettü dağıtmak istiyoruz, yüzde 80'ini ise büyümek için harcayacağız” diye konuştu.

0212 444 1 440

www.istanbulsaraylari.com

İlgili haber

İstanbul Sarayları görücüye çıkıyor! 225 bin TL'ye!

İstanbul Sarayları'nda avantajlı son 3 gün! 225 bin TL'ye!

istanbulsaraylari.com yayında!

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

---

Sinpaş GYO, "İstanbul Sarayları" adını verdiği ve Küçükçekmece'de ikinci büyük projesinde, İstanbul'daki saray ve semtlerden esinlendi.

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, projenin tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2009 yılında bin 450 ev sattıklarını ve 450 milyon lira ciro elde ettiklerini, 5 bin 200 konut projesine 220 milyon lira harcadıklarını anlattı.

Çelik, 2010'da İstanbul Sarayları projesi dahil 6 bin 400 ev üretiminin devam edeceğini ve 550 milyon lira harcayacaklarını kaydederek, "1 milyon 200 bin metrekarelik inşaat alanımızda, 9 bin konutluk projemizin altyapı çalışmaları devam edecek. 2010 son çeyreğinde birkaç projemizi daha paylaşacağız. Bu yıl hem
teslimlerimiz hem üretimlerimiz olacak. Bir taraftan yeni projelerimiz devam edecek" diye konuştu.

Bugüne kadar ticari kar açıklamadıklarını belirten Çelik, 2010 yılında 720 milyon liralık teslimata kesilecek fatura olacağını ve 200 milyon lira kar edileceğini, 2011'de 686 milyon ciro ve toplamda 503 milyon lira kar edeceklerini söyledi.

Çelik, soruları yanıtlarken, üretime ve satışa geçecekleri iş programlarına ilişkin olarak, bu yıl Ankara'ya gitmek istediklerini, şu anda Yenimahalle'de idare izin sürecinde bulunan projeleri bulunduğunu, Şişli Bomonti'deki projelerini bu yıl veya önümüzdeki yılın ilk aylarında hayata geçirebileceklerini bildirdi.

İstanbul Sarayları projesini 30 ayda teslim edeceklerini ve 2013 yılı Aralık ayında konutlarda yaşanacağını ümit ettiklerini ifade ederek, 250 bin metrekarelik projenin maliyetinin 280-290 milyon lira artı yüzde 18 KDV'den oluştuğunu kaydetti.

Çelik, her yıl mutlaka temettü dağıtmayı ve karın yüzde 20'sini temettüye, yüzde 80'i büyümeye ayırmayı istediklerini vurgulayarak, 2011 sonu itibariyle 500 milyon lira üzerinde kar elde edilince, karın yüzde 20'sinden daha fazlasının temettü olarak dağıtılması kararı alınabileceğine işaret etti.

-İSTANBUL SARAYLARI PROJESİ-
Sinpaş GYO Satış Koordinatörü Özkan Öztürk'ün verdiği bilgiye göre, projenin birinci etabındaki 340 konutun yarısı ve en pahalı konutlardan biri olan Çırağan satıldı.

İstanbul Sarayları projesinde, Şehzade Sarayları, Kuzguncuk Yalıları, Çırağan Köşkü, Dolmabahçe Köşkü, Koru Sarayları, Sultan Sarayları, Hünkar Konakları, Hanzade Konakları ve Hisar Kuleleri olmak üzere 9 farklı yaşam seçeneği bulunuyor.

Projede büyüklükleri 75 metrekare 1 1'den, 426 metrekare 6 1'e kadar 62 farklı ev seçeneği sunulurken, fiyat aralığı 225 bin 222 lira ile 1 milyon 865 bin 840 lira arasında değişiyor.

Sinpaş GYO'nun, tanıtıma özel sunduğu ödeme planında, peşinatsız, 3 ay sonra yüzde 5, 12 ay sonra yüzde 10, teslimde yüzde 30, bakiye 72 ay vade ile 2 bin 415 liradan başlayan taksitlerle ve 0,92 faiz oranıyla ev sahibi olunabilecek.
AA


Geri Dön