24 / 07 / 2024

İstanbul Şile otoyolu mecliste konu oldu!

İstanbul Şile otoyolu mecliste konu oldu!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Şile otoyoluna ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..




İstanbul Şile otoyolu mecliste konu oldu!


İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Şile otoyoluna ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.


"İstanbul'a 77 kilometre uzaklıkta olan Şile İlçesi İstanbul'a yakın bir turistik belde olması nedeniyle özellikle hafta sonu ve tatil günlerinde çok sayıda turist almaktadır." diyen Tanal Şile'ye ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle 5 soru sordu.


Tanal'ın soruları


1- Şile-İstanbul arası otoyol kaç şeritlidir? Yolun genişletilmesi ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?


2- Şile otoyolunda kamyon gibi ağır vasıta araçlarının geçiş saatleri belli midir, yoksa her saat ağır vasıta araçları bu otoyolu kullanabilmekte midir?


3- Özel araçları ile Şile'ye seyahat eden veya Şile'den dönen vatandaşlarımızın Şile Otoyolunda yaşadıkları trafik sorunu ile ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapılmıyorsa sebebi nedir?


4- Ağır vasıta araçlarının belli bir saatten sonra otobanı kullanmaması yönünde bir çalışmanız var mıdır?


5- 2002 yılından bugüne kadar Şile-İstanbul arası kaç tane kaza meydana gelmiş olmuş, bu kazalarda hayatını kaybeden vatandaş sayımız kaçtır?






Geri Dön