06 / 05 / 2024

İstanbul Valiliği resmen açıkladı! Deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedeler dikkat! 

İstanbul Valiliği resmen açıkladı! Deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedeler dikkat! 

İstanbul Valiliğinden deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedelere ilişkin bir son dakika açıklaması yapıldı. İşte o son dakika açıklaması...



İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında "Afetzede vatandaşlarımız tarafından 6-7-8 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan müracaatların yoğunluğu ve devam eden dönüş taleplerinin alınması için 9-10-11-12 Mayıs 2023 tarihlerinde de başvuru alınmaya devam edilecektir" denildi. 

Açıklamada, deprem bölgesine geri dönüş taleplerinin kaymakamlıklarda bulunan tahliye ve başvuru birimlerine saat 09.00 ila 22.00 saatleri arasında şahsen gerçekleştirilebildiğinin altı çizildi. 

İstanbul Valiliği resmen açıkladı! Deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedeler dikkat! 

Geçtiğimiz günlerde de AFAD'dan deprem bölgesine geri dönüş yapmak isteyen afetzedelerin yol masrafı ve bilet ücreti ödemeleri ile ilgili bir açıklama yapılmıştı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, yapılan söz konusu açıklamada, afet bölgesine kendi araçlarıyla gitmek isteyen vatandaşların valilik ve kaymakamlarca oluşturulan ve ilan edilen başvuru noktalarına yol masraf belgesi için başvuruda bulunabileceğine dikkat çekildi. 

AFAD'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, depremzedelerin dönüş yaptıkları şehirdeki başvuru noktalarına geldiklerinde masraflarını alabilecekleri vurgulandı ve "Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır" ifadeleri kullanıldı. 

İstanbul Valiliği resmen açıkladı! Deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedeler dikkat! 

Toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyen vatandaşların da valilik ve kaymakamlarca oluşturulan ve duyurulan müracaat noktalarına başvurularını yapabilecekleri aktarılan açıklamada, "Valilik veya kaymakamlarca temin edilen uygun araçlarla (otobüs, minibüs, havayolu, demiryolu vb.) afet bölgesine ulaşım sağlanacaktır" bilgisine de yer verildi. 

Aynı zamanda açıklamada kendisi bilet alan afetzedelerin de başvuru noktalarına müracaat ermesi halinde bilet ücretlerinin Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatacağının altı çizildi. 

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan yeni deprem uyarısı: Fay hatlarıyla tek tek açıkladı! 

Çiftçiler şimdi kontrol edin! Mazot ve gübre destek ödemesi bu illerde yattı! Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Akbanklılara tam 10 bin TL’yi aşan chip-para fırsatı! Anneler Günü kampanyasını sakın kaçırmayın!

Anneler Günü'ne özel hediye bakanlar müjde! BİM kampanyalı 12 Mayıs aktüel ürünler kataloğunu açıkladı!

 


Geri Dön