13 / 10 / 2024

İstanbul Vizyon Park'ta leasingle ofis satışı yapılıyor!

İstanbul Vizyon Park'ta leasingle ofis satışı yapılıyor!

Kuyumcukent kuran Kuyaş, ikinci atağı İstanbul Vizyon Park için oldukça vizyoner bir kampanya geliştirdi. Projedeki 140 birim 10 yıllık leasing imknıyla satışa çıkarıldı




 Kuyumcukent kuran Kuyaş, ikinci atağı İstanbul Vizyon Park için oldukça vizyoner bir kampanya geliştirdi. Projedeki 140 birim 10 yıllık leasing imknıyla satışa çıkarıldı.

Yenibosna 'daki Kuyumcukent kapsamında geliştirdikleri İstanbul Vizyon Park projesindeki ofis ve mağazalar için 'Altın fırsat ' ismiyle satış kampanyası başlatan Kuyaş,   projedeki 40 ofis ve 100 mağazayı sıfır peşinat, sıfır faiz ve 10 yıllık leasing imknıyla satışa çıkardı. Ortalamada yüzde 80'i satılan projede vitrine çıkarılan ofislerden 74 metrekare olanların fiyatı 187 bin dolardan başlarken, 531 metrekare için belirlenen başlangıç fiyatı ise 887 bin 500 dolar oldu.
Projeye hayat veren isim olan KUYAşž'ın Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, daha önce düzenledikleri kampanya için tekrar büyük talep görmeleri nedeniyle böyle bir kampanya düzenlediklerini belirterek, 'Bu kampanyada peşinatı kaldırdık, vadeyi 120 aya kadar uzattık. Yılda sadece bir kez kira artışı olacak ofislerde ödemeler tamamlandığında tapu, satın alana verilecek' diye konuştu.

Yüzde 80'i sattık

Kampanyada kullandıkları enstrümanlar hakkında konuşan Metiner, bitmiş bir proje olması nedeniyle leasing yöntemini tercih ettiklerini belirtirken, faiz ve peşinatın ofis sahibi olmak isteyenleri sıkıntıya sokması nedeniyle de peşinatı kaldırdıklarını ifade etti. Metiner, 'şžu anda hiç peşinatsız, sıfır faizle ve leasing yaparak, en önemlisi de ofise hemen taşınılmasını sağlayarak kira öder gibi ofis sahibi olma fırsatı sunuyoruz ” dedi.
Projenin gördüğü ilgiye işaret eden Metiner, ocak ayında satışa çıktıklarını, dört ay içinde ofislerin yüzde 90'ını, mağazaların ise yüzde 70'ini sattıklarını kaydetti. Ortalamada yüzde 80'lik bir satış oranına ulaştıklarını belirten Metiner, 480 ofisin bulunduğu projeden geriye sadece 40 ofisin kaldığını ifade ederken, ofis dışındaki amaçlar için de kullanmak için geliştirilen çok amaçlı 327 ünitede ise geriye kalan sayının 100 olduğunu söyledi. Metiner, şu anda 667 adetlik satışa ulaştıklarını söyledi.
Finans ve altın dünyasının merkezi olmasını hedefledikleri İstanbul Vizyon Park 'ın akıllı ofis teknolojisinin yanı sıra özel bir konuma sahip olduğunun altını çizen Metiner, projenin, Darhphane, Merkez Bankası ve bankaların grup merkezleri gibi önemli bir lokasyonda yer aldığını kaydetti.

Yatırım bedeli 500 milyon dolar
İstanbul Vizyon Park için yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım yapıldığını, ancak, projenin tam anlamıyla tamamlandığında değerin 250 milyon doları bulacağını belirten Sait Erdal Metiner, beşi ofis, ikisi çok amaçlı olmak üzere yedi bloktan ve 807 birimden oluşan projenin aslında içinde birlikte yer aldığı Kuyumcukent de göz önüne alındığında 500 milyon dolarlık bir yatırım değerine sahip olduğunu söyledi. Metiner, yine Kuyumcukent de göz önüne alındığında projenin yer aldığı arsanın 902 bin, inşaat büyüklüğünün ise 570 bin metrekare olduğunu belirtti. Metiner'in altını çizdiği bir diğer nokta da projede beş yıldızlı business oteli ve alışveriş merkezinin de yer alacak olması yönünde. İstanbul Vizyon Park'ın ofis blokları ve çok amaçlı bloklarıyla ilgili bilgiler ise şöyle:

OFİS BÖLÜMÜ BEşž BLOK
Brüt inşaat alan  81.062 metrekare
Blok sayısı  5
Kat sayısı  9
Ofis sayısı  480
Mağaza büyüklüğü   260 - 1 .154 metrekare
Ofis büyüklüğü  35 -186 metrekare
Otopark kapasitesi  543'ü kapalı, 163'ü açık toplam 706

çOK AMAçLI BÖLÜM İKİ BLOK
Brüt inşaat alanı  149.042 metrekare
Blok sayısı  2
Kat sayısı  11 kat
çok amaçlı bölüm sayısı  327
Otopark kapasitesi:  1.268
Bölümlerin kullanım alanları: 8 - 1.943 metrekare

Üç BANKA İLE ANLAşžMA
Sıfır peşinat, 120 aya kadar sıfır faizle vade fırsatı   üzerine kurulan proje için geliştirilen kampanyada leasing imkanı ön plana çıkarıldı. Bu doğrultuda yılda bir kez yüzde 7 oranında kira artışı öngörülen kampanya için Yapı Kredi Bankası, Denizbank ve Bank Asya ile anlaşmalar imzalandı. 1 ile 30 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak kampanyada olan ofislerin metrekare satış   fiyatı 1.650   dolardan, mağazaların metrekare satış fiyatı ise 3 bin 685 dolardan başlıyor.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön