27 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı'nın 2. pist çalışmaları başladı!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın 2. pist çalışmaları başladı!

Ulaştırma Bakanı Arslan İstanbul Yeni Havalimanı'nı, 29 Ekim 2018'de uçuşlara açacaklarını söyledi. Arslan, havalimanının 1. pistinde acil ve taksi yollarının tamamlandığını, 2. piste ilişkin çalışmaların başladığını belirtti. 



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'nı, 29 Ekim 2018'de uçuşlara açacaklarını söyledi. 


İlk uçak Şubat 2018'de inecek

Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinden Arife Yıldız Ünal'ın haberine göre, Arslan, havalimanının 2. piste ilişkin çalışmaların başladığını söyledi. İstanbul 3. havalimanında ilk uçak Şubat 2018'de inecek. Ancak havalimanının işletmeye açılması ve havayolu şirketlerinin taşınarak hizmet vermesi 29 Ekim 2018'de gerçekleşecek.


Bakan Arslan, havayolu şirketlerinin, 3. havalimanına taşınmasıyla ilgili hazırlıkların başladığına söyledi. Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın hizmete girmesiyle Atatürk Havalimanı'nda VIP, özel ve eğitim amaçlı uçuşların yapılacağını ifade etti.


Arslan, yolcu ve kargo taşımacılığının İstanbul 3. havalimanından yapılacağını belirtti. Arslan, "Çok ciddi bir alandan bahsediyoruz ve bu alanı da İstanbul'a nefes aldıracak şekilde değerlendirme yönünde alternatifleri çalışıyoruz. Kurum olarak bu alternatifleri hazırladıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile istişare ederek, kararı vereceğiz." açıklamasında bulundu. 


Atatürk Havalimanı'nı AKOM taşıyacak!

 


Geri Dön