28 / 04 / 2024

Akköprü Parkı'nın 2. etap çalışmaları başladı!

Akköprü Parkı'nın 2. etap çalışmaları başladı!

Akköprü Parkının 2 etap çalışmaları başladı. Tamamlanacak olan park çalışmaları ile alan hem güzel bir görüntüye kavuşturulacak, hemde yurttaşların rahat bir şekilde oturabileceği ve dinlenebileceği bir alana dönüştürülecek.




Akköprü Deresini kötü görüntüsünden kurtararak burada park yapan Van Büyükşehir Belediyesi dere kenarında bulunan diğer arazi üzerinde de parkın devamı olan 2 etap çalışmalarına başladı. Tamamlanacak olan park çalışmaları ile alan hem güzel bir görüntüye kavuşturulacak, hemde yurttaşların rahat bir şekilde oturabileceği ve dinlenebileceği bir alana dönüştürülecek. 2012 yılında Van Belediyesi tarafında yapımına başlanan Akköprü parkının devamı olan 2 etap projesi yaz ayının sonuna kadar bitirilerek halkın hizmetine sunulacak.


6 bin m2 alan üzerinde park çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi 1. etap alanından, İpekyolu Caddesine kadar tüm derenin ıslah çalışmasını yapacak. Burada yapılacak park içerisinde bisiklet yolu, oturma alanları, süs havuzu, ağaçlandırma ve aydınlatma sistemi ile donatarak halkın hizmetine sunacak.



Van Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön