30 / 04 / 2024

İstanbul Yenişehir’in kalbi 20 Ocak’ta ihalede!

 İstanbul Yenişehir’in kalbi 20 Ocak’ta ihalede!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İstanbul’a yeni iki şehir projesinin ilki olan Anadolu Yakası Yeni Şehir’in kalbi 2013 yılı Ocak ayında ihaleye çıkartılacak



TOKİ’nin iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret Anonim Şirketi bünyesinde gerçekleştirilecek yeni şehrin ilk etabı 260 bin metrekare alan üzerinde yükselecek. Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi Genel Müdürü Hüseyin Karaca “Toplamda  milyonlarca metrekare alan üzerine inşa edilecek şehrin ilk etabını 20 Ocak’ta ihaleye çıkartacağız.  Proje bünyesinde rezidans, ofis, otel, homeofis, hastane, okul, üniversite, dini tesisler, avm, mağaza, dükkanlar, seyir kuleleri ile eğlence alanları yer alacak. Yeni Şehir’in ilk etabı kendi kendine yeten tam bir yaşam merkezi olacak” dedi.


 İstanbul Yenişehir’in kalbi 20 Ocak’ta ihalede!


Yeni Şehir’in altyapı ve üst yapıları ile dünya çapında örnek bir şehirin temelini oluşturacağını vurgulayan Karaca “Projenin konseptinin belirlenmesi için yerel ve uluslararası 8 mimarlık şirketiyle çalışıldı. Yapılan yarışmayı Alman ASP Mimarlık  şirketi kazandı” diye konuştu.


 İstanbul Yenişehir’in kalbi 20 Ocak’ta ihalede!


Emlak Planlama’nın  hasılat paylaşım modelini bir adım daha ileriye götürdüğüne dikkat çeken  Hüseyin Karaca ”Normal hasılat paylaşımında süre sınırı var. Ama bu projede süreye yatırımcı şirket ile birlikte karar vereceğiz. Projede sürede yaşamın başlaması baz alınacak” diye konuştu.

İstanbul Yeni Şehir’in ilk etabında yaşamın 2016’da başlaması öngörüldüğünü hatırlatan Karaca projenin diğer etaplarında da şirketin imzasının bulunacağını kaydetti.



 İstanbul Yenişehir’in kalbi 20 Ocak’ta ihalede!


Proje alanı Orhanlı’da. Sabiha Gökçen Havaalanı’nın yapılacak ikinci pistine komşu. Bu özelliği ile Anadolu Yakası’nın Florya’sı olacak. Zemin sağlamlığı açısından Anadolu Yakası’nın en sağlam noktalarından birisi olan İstanbul Yeni Şehir’de giriş katlardan bile deniz görülebilecek.


Proje metro ile Sabiha Gökçen’e bağlanacak. İstanbul Yeni Şehir’in ilk etabı E-5, TEM ve 3. Köprü bağlantı yollarının kesiştiği noktada yer alıyor. Pojenin ihalesi yapılmadan önce ağırlıklı olarak yabancı şirketlerden talep geliyor.


Geri Dön