Eğitim

İstanbul'a Eyfel gibi köprü!

Mimar Remzi Kozal, köprü için önerdikleri projeyi tanıttı

Boğaz'a üçüncü köprünün gereği ve güzergâhı konusunda tartışmalar sürerken Tüm Mühendisler ve Mimarlar Birliği Platformu (TMMBP) Genel Başkanı Mimar Remzi Kozal, köprü için önerdikleri projeyi tanıttı.
Yeni köprünün metro, karayolu, havaray ve asma-ray olmak üzere dört ulaşım şeklini kapsaması gerektiğini söyleyen Kozal, böyle bir köprünün İstanbul'un Eyfel'i olabileceğini savundu: 

"Bir nevi teleferik olan, `asma ray' sistemiyle içinde 38 kişinin oturabildiği iki yaka arasında gidip gelecek kabinlerde restoranlar ve kafeler bulunmasını planladık. Dünyanın önde gelen zenginlerinin de `Gidelim hem İstanbul Boğazı'nda doyumsuz manzarayı seyredelim hem de yemeğimizi yiyelim' diyebileceği bir mekân olacak. Köprü ayaklarınının içinde kongre, kültür merkezleri, restoranlar, kafeteryalar ve çok fazla olmamakla birlikte 7 yıldızlı otel birimleri var. Ayakların tepesinde helikopter pistleri bulunuyor. Planladığımız köprünün yapım maliyeti 2.5 milyar dolar civarında. Bu köprünün mutlaka ve mutlaka Türk mühendisleri ve mimarları tarafından yapılmasını istiyoruz."
Radikal

Remzi Kozal'dan 3. köprü için proje önerisi