05 / 05 / 2024

İstanbul'a iki yeni metro hattı geliyor!

İstanbul'a iki yeni metro hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Ataköy-İkitelli ve Dudullu-Bostancı Metroları için Eylül ayında ihale yapılacağını açıkladı. Topbaş, “ Ataköy-İkitelli ve Dudullu-Bostancı metroları için Eylül ayında ihaleler yapılacak” dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Ataköy-İkitelli ve Dudullu-Bostancı Metroları için Eylül ayında ihale yapılacağını açıkladı.


Topbaş, “ İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında iki önemli hat için ihale aşamasına geldik. Ataköy-İkitelli ve Dudullu-Bostancı metroları için Eylül ayında ihaleler yapılacak” dedi.


Ataköy-İkitelli hattı ile Basın Ekspres yolu güzergahının  Marmaray  ve Olimpiyatköy-Bağcılar metrosu ile entegre raylı sisteme kavuşmuş olacağına dikkat çeken Topbaş,  Böylelikle Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerimiz bu hattan istifade edecek” açıklamasını yaptı.


Topbaş, Anadolu Yakası’ndaki Dudullu-Bostancı metrosunun ise Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye’den geçeceğini ve bu hattın Marmaray, Karıtöy-Kartal Metrosu ve Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy metrosu ile entegre olacağını belirtti.


Hürriyet


Geri Dön