05 / 07 / 2024

İstanbul'a yeni limanlar inşa edilecek!

 İstanbul'a yeni limanlar inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “İstanbul’da Galata Rıhtımı'na 2.5 gemi yanaşabiliyor Dünyanın yükselen şehrine bu durum yakışmıyor” dedi...



İTALYA’DA UCLC ve UNACLA Başkanı olarak 6. Dünya 6. Dünya Kentsel Forumu’na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yurda dönüşünde İstanbul’la ilgili açıklamalarda bulundu. Napoli de, cruise gemilerinin sürekli turist getirmesini imrenerek izlediğini belirten Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'un acil bir liman ihtiyacı olduğunu söyledi.


Napoli’de bulunduğu esnada limana yanaşan cruise gemüerine imrendiğini dile getiren Başkan Topbaş, “Napoü’de imrendiğim biraz da kıskandığım cruise gemilerinin sürekli turist getirmesiydi. Limana geminin biri geliyor, biri gidiyor. İstanbul’da sadece Galata rıhtımı var ve ona da 2.5 gemi yanaşabiliyor. Yeni rıhtım yapmak için belirlediğimiz noktalar var. Ancak bir an önce inşa etmemiz gerekiyor. Dünyanın yükselen şehri İstanbul’a bugün yaşadığımız bu hiç durum yakışmıyor.” İstanbul’un trafiği tünellerle rahatlayacak 


BAŞKAN Kadir Topbaş, ulaşım sorununa kalıcı ve cagdas çözümler getirmek amacıyla bir ilke daha imza atarak ‘7 Tepeye 7 Tünel’ projesini hayata geçireceklerini söyledi. İstanbul halkını, trafiğin tıkandığı noktalarda damarları açacak tünel yollarla buluşturduklarını belirten Topbaş, 142 kilometrelik tünel yol hedefinin ilk asaması olan Kagıthane-Plyalepasa ve Bomonti-Dolmabahce arası karayolu tünelleri ve bağlantı yollarını hizmete açtıklarını hatırlattı. Projenin İkinci asaması olan Sarıyer-Cayırbası tünelinin yapımının da tamamlandığını bildiren Topbaş, Sarıyer-Cayırbası tünelinin sürücülerin Hacıosman Bayırı'ndan Kilyos Caddesi’ne ulaşmak İçin sahil yolunu kullanarak kat edeceği mesafeyi yüzde 40 azalttığını söyledi.


İSTANBUL’U GÖRMEMEK BÜYÜK KAYIP

Kadir Topbaş, UCLC Başkanı olarak İtalya'ya ziyaretinde Napoli Belediye Başkanı Lulgi de Magistrls ile görüştü. Başkan Magistrls, sorunların çözümünde işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Başkan Topbas’ın “Ekiplerimiz blrarada calıssın" teklifine Napoli Belediye Başkanı Magistrls, “İstanbul'u görmemek büyük kayıp, en kısa surede ziyaret edeceğim" dedi.



Star


Geri Dön