Kent Haberleri

İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut depreme dayanıklı hale gelecek! 

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, kentsel dönüşüm ve konut sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama...

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, Dünya Konut Günü dolayısıyla bir yazılı açıklama yaptı. Küçükoğlu, söz konusu açıklamasında sürdürülebilirliğe ilginin arttığına dikkat çekerek, dünyanın geleceği için çevre dostu ve akıllı kentler oluşturmaya artık daha çok önem verildiğini belirtti. 

Tayfun Küçükoğlu, nüfus artışı ve göç hareketleriyle kentleşme oranının da hızla arttığına vurgu yaptı ve şunları söyledi:

"Bu noktada kaynakların azalması gerçeğiyle de karşı karşıyayız. Bu nedenle kaynakların akılcı ve etkin kullanımı gelecek açısından çok daha önemli duruma gelmiş oldu. Dolayısıyla binalarda sürdürülebilir malzemelere yönelik talep artıyor. Ülkemizde de kentsel dönüşüm faaliyetleri çok daha öncelikli oldu. Ülkemizin en ileri seviyede yapı dönüşümünü sağlayacak malzeme üretim kapasitesine ve teknolojisine sahibiz."

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, Türkiye'de sürdürülebilir inşaat faaliyetlerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmalara da değindi. 

Konuya ilişkin "Yeşil Mutabakat ve sınırda karbon düzenlemesi konusunun sektörün en önemli gündem maddelerinden biri olması nedeniyle Türkiye İMSAD olarak, Yeşil Mutabakat'a geçiş sürecinde inşaat malzemesi sektörüne yol gösterici olabilecek bir rehber hazırladık. 'İnşaat Malzemeleri Sanayisinde Yeşil Dönüşüm için Ar-Ge ve İnovasyon Rehberi' isimli bu önemli çalışmamızla sektörümüz açısından büyük etki ve değer oluşturduk" diye konuşan Küçükoğlu, çalışmanın başlıkları arasında sürdürülebilir ve iklim-nötr hale geçiş, sürdürülebilir üretimin göstergeleri ve ölçümü, düşük karbonlu yenilikçi üretim teknolojileri ve kurumsal karbon ayak izi, yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş gibi konuların olduğunu belirtti. 

Küçükoğlu, rehberlerinde yer alan bu konuların başarılı şekilde hayata geçirilmesi için çalıştıklarının altını çizdi. 

SADECE İSTANBUL'DA 1.5 MİLYON RİSKLİ KONUT DEPREME DAYANIKLI HALE GELECEK

Tayfun Küçükoğlu, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye'de konut ihtiyacı ve kentsel dönüşümün çok daha öncelikli duruma geldiğini vurguladı ve bu süreçte "Yarısı Bizden" ve "Yerinde Dönüşüm" gibi önemli kampanyaların uygulamaya alındığını belirtti. 

Yalnızca İstanbul'da ilk etapta 600 bin, toplamda ise 1,5 milyon riskli konutun depreme dayanıklı hale geleceğinin altını çizen Küçükoğlu, söz konusu açıklamasını şu ifadeleri kullanarak tamamladı:

"Türkiye geneline baktığımızda orta vadede dönüştürülmesi gereken 7 milyona yakın yapı bulunuyor. Binalarımızı dönüştürürken şehirlerimizi de çağdaş, doğaya dost, enerji verimliliğine uygun duruma getirmeliyiz. Yapıların dönüştürülmesi için ihtiyaç olan malzemelerin temini konusunda tüm kategorilerde gerekli yetkinliklere sahibiz."

Asgari ücrete yüzde yüzde 25-30 zam! Alman devinden Türkiye tahmini! 

Danıştaydan Kuşadası’ndaki Kocagöl park alanını yapılaşmaya açacak imar planına iptal!

Mili Emlak’tan Bursa ve Eskişehir’de taksitle arsa ve arazi fırsatı!