29 / 04 / 2024

İstanbul'da 18 evin çatısı uçtu!

İstanbul'da 18 evin çatısı uçtu!

İstanbul'da özellikle Boğaz'ın etrafında etkili olan gök gürültülü yağış ve fırtına nedeniyle 18 evin çatısı uçtu.



İstanbul'da gece saatlerinde özellikle Boğaz'ın etrafında etkili olan gök gürültülü yağış ve fırtına nedeniyle 18 evin çatısı uçtu, 32 ağaç devrildi ve 28 evi su bastı. Son dakika yapılan uyarıda bu gece ikinci yağışlı ve soğuk hava dalgasının bekleniyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama kapsamında, yağmur ve fırtınanın saat 02.00'den itibaren saatlerinde özellikle Boğaz çevresindeki Beşiktaş, Beykoz, Üsküdar, Sarıyer, Beyoğlu ve Fatih'te etkili olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Kadıköy, Tuzla, Kartal, Maltepe, Ümraniye, Sultanbeyli, Şile, Kağıthane, Bayrampaşa, Güngören, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Çatalca'da da şiddetli yağmur ve rüzgarın gece boyunca devam ettiği belirtildi.

Yağışlar ve fırtına nedeniyle çoğunluğu Boğaz'ın etrafından bulunan İstanbul genelinde 18 evin çatısının uçtuğu, 32 ağacın devrildiği ve 28 evi su bastığı belirtildi. Yağış nedeniyle bir aracın da zarar gördüğü kaydedildi.

BU GECE İKİNCİ DALGA GELİYOR

Diğer yandan, Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece şehrin batısında metrekareye ortalama 10 ila 35 kg arasında yağış düştüğü belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "En yoğun yağış Beylikdüzü Haramidere ve Güngören Davutpaşa bölgelerinde görüldü. Çok kısa bir zaman diliminde metrekareye ortalama 10 - 12 kg yağmur kaydedildi. Yağışla birlikte kuzeyli yönlerden (Karayel-Poyraz) kuvvetlenen rüzgâr nedeni ile dün 30 dereceler civarında seyreden hava sıcaklıkları 8-10 derece azalarak mevsim normallerine geriledi."


Geri Dön