12 / 05 / 2024

İstanbul'da 30 sene içinde deprem olacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! İstanbul depremi 7.3 şiddetinde...

İstanbul'da 30 sene içinde deprem olacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! İstanbul depremi 7.3 şiddetinde...

Türkiye'nin farklı köşelerinden de deprem haberleri geliyor. Peki İstanbul'da 30 sene içinde deprem olacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! İstanbul depremi 7.3 şiddetinde...



1999 İzmit depreminin haritası üzerinden sismik boşluk bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Judith Hubbard, paylaştığı haritayı işaret ederek batının daha koyu bir kırmızı olduğuna dikkat çekti. 

Haritadaki zaman serisinde İstanbul'un güneyinde depremselliğin arttığına ilişkin bir sinyal olmadığını belirten Judith Hubbard, bunun iyi olmadığını aktararak, "1999 depremi öncesi sessizliğe, ana şok ve artçı şokları öncesi zamana bakın. Depremler genellikle böyle davranır" şeklinde konuştu. 

İstanbul da 30 sene içinde deprem olacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! İstanbul depremi 7.3 şiddetinde...

30 sene boyunca İstanbul yakınlarında 7.3 ve daha büyük bir depremin olma şansının yüzde 47 olduğunu dile getiren Doç. Dr. Judith Hubbard, "Yarın İstanbul yakınlarında deprem olur mu? Bilmiyoruz. Olabilir, ama bundan on yıllar sonra da olabilir" diye konuştu.

Çalışmaya değinerek, "30 sene oyunca İstanbul yakınlarında yüzde 47 oranında 7.3 ve daha büyük bir depreme işaret ediyor" açıklamasında bulunan uzman isim, bu durumun her sene İstanbul yakınlarında 7.3 ve büyük bir deprem olma ihtimalinin yüzde 2 civarında olduğu anlamına geldiğini vurguladı. 

Büyük İstanbul depremi için sıra dışı açıklama! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy 8 şiddetinde hissedilecek ilçeleri sıraladı!

İstanbul depremi kapıya dayandı! 90 bin binaya acil müdahale geliyor!

Büyük İstanbul depremi kaç büyüklüğünde olacak? Deprem uzmanından son dakika uyarısı! İlçe ilçe açıkladı! Aman dikkat!


Geri Dön