28 / 04 / 2024

İstanbulda barınabilmek artık hayal değil kabus! Konutta metrekare fiyatı 27 bin TL’ye fırladı!

İstanbulda barınabilmek artık hayal değil kabus! Konutta metrekare fiyatı 27 bin TL’ye fırladı!

Yüksek enflasyonun en çok hissedildiği illerin başında gelen kentte karın doyurmak zorlaşırken, 1 yılda 3-4 kat artan kiralardan kurtulmak isteyen İstanbullu artık ev almayı hayal bile edemiyor.  Metropol kentte konutta metrekare başına fiyat 27 bin TL’ye çıktı. İstanbul’un hemen ardından konutta za



Konut fiyat endekslerindeki gelişmeler İstanbul, İzmir ve  Ankara  bazında değerlendirildiğinde; kasım ayında Ekime göre sırasıyla 3,9, 4,5 ve 4,3 oranlarında artış olduğu ortaya çıktı. Endeks değerleri, bir önceki yılın aynı ayına göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de, sırasıyla yüzde 186,3, 181,6 ve 176,0 oranlarına kadar yükseldi. Bu fiyatlarla emlakta yabancı alıcının yüzü gülerken, vatandaş için ev almak hayal oldu.

EVDE METREKARE FİYATI TAM 27 BİN TÜRK LİRASINA ÇIKTI

Konutta metrekare başına düşen fiyat artışına bakıldığında Türkiye genelinde metrekare birim fiyatı 16 bin 984 TL yükselirken, mMetrekare birim fiyatı, İstanbul’da tam 26 bin 904 TL’ye yükseldi. Metrekare fiyatı Ankara’da 12 bin 445 TL, İzmir’de ise 20 bin 861 TL olarak hesaplandı.

İstanbulda barınabilmek artık hayal değil kabus! Konutta metrekare fiyatı 27 bin TL’ye fırladı!

EN MAKUL ARTIŞ TUNCELİ, BİNGÖL VE MALATYA’DA

Konut fiyatlarının en düşük miktarda artış gösterdiği iller, yıllık yüzde 120,2 artışla Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli şeklinde sıralandı. Bu grubu yüzde 122,4 artış oranıyla Van, Bitlis, Hakkari ve Muş takip etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön