16 / 05 / 2024

İstanbul'da bir daire fiyatına İspanya'da satılık köy

İstanbul'da bir daire fiyatına İspanya'da satılık köy

İspanya'da boşalan köy internet üzerinden satışa çıkarıldı. 44 hane ve çeşitli sosyal yapılardan oluşan köyün 4 taliplisi olduğu belirtilirken, köyün bir takım yatırımlarla turizm merkezine çevrilebileceği kaydedildi.



Köydeki gayrimenkullerin sahiplerinin temsilciliğini yapan emlak şirketinden bir yetkili, 260 bin Euro'ya 5 gündür satışta olan köyün ilanına şimdiye kadar 200 kişinin baktığını, çok sayıda telefon aldıklarını, 2 İspanyol, 1 Portekiz ve 1 İngiliz'in de köyü satın almak ile yakından ilgilendiğini dile getirdi. Eski bir hidroelektrik santralinden dolayı 1950'li yıllarda inşa edilen köye yakın doğal bir parkın olduğu, 1989'da santralin kapanmasının ardından işsizlik sorununun baş göstermesiyle köyün nüfusunun yavaş yavaş azaldığı kaydedildi.

Öye yandan söz konusu santralin 2000'li yılların başında turizm kompleksi kurulması amacıyla bir yatırımcı tarafından satın alındığı ancak projenin hiçbir zaman hayata geçirilmediği bilgisi de paylaşıldı. Köyü alacak girişimcilerin bir takım yatırımları yaparak burayı kırsal turizme açabileceği ifade edildi. (AA)

İtalya'da da 1 Euro'ya köy evi satılmıştı

Daha önce İtalya'da da benzer bir kampanya yürütülmüş ve başkent Roma yakınlarında bir köyde evler 1 Euro üzerinden satışa çıkarılmıştı. İnternetten satışa çıkarılan evler oldukça ilgi görmüş ancak daha sonra yerel yönetimin bu evlerin yenilenmesi için sahiplerine belirli bir süre tanıdıkları ortaya çıkmıştı. İtalya’da başkent Roma'ya yakınlığı, kayak pistlerine erişimi ve eşsiz manzarasıyla ünlü Abruzzo bölgesindeki Pratola Peligna köyünde evler 1 Euro’dan satışa çıkarılmıştı. Nüfusunun 7 binin altına inmesi nedeniyle söz konusu köyün yeniden canlandırılması amacıyla başlatıyan satış ile ilgili kasabanın meclis üyesi Paolo Di Bacco, “Yaklaşık 630 boş binadan 250'si 1 Euro'ya satılabilir. Amacımız, biraz zaman alsa bile, hepsinin yeniden parlamasını ve eski merkezin güzelliğini geri kazanmasını sağlamak" açıklamasını yapmıştı.

 


Geri Dön