05 / 05 / 2024

İstanbul'da bu yıl 3 yeni metro hattı açılıyor! İşte megakentin yeni metroları...

İstanbul'da bu yıl 3 yeni metro hattı açılıyor! İşte megakentin yeni metroları...

Cumhurbaşkanı Kararı ile yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilen hatlardan Sabiha Gökçen Havalimanı, Gayrettepe-Kağıthane-Yeni Havalimanı ve İstanbul Başakşehir - Kayaşehir metro hatlarının bu yıl hizmete alınması planlanıyor. İşte detaylar…



GAYRETTEPE – KAĞITHANE - YENİ HAVALİMANI METRO HATTI

Uzunluğu 37,5 km olan ve dokuz istasyondan oluşan Gayrettepe’yle İstanbul Yeni Havalimanı'nı bağlamış olan metro inşaatının ihalesi 2016 sonunda yapılmıştı.

Günlük 600 bin yolcu olabilecek Kağıthane, Hasdal, Kemerburgaz, Göktürk ve İhsaniye istasyonlarında kazı, iksa ve kaba inşaat işleri bitti.

TBM Tünel imalatı tamamlanan hat ile istasyonların betonarme durumu % 99,84, NATM tünelleri ilerlemesi % 99,63 seviyesinde görüldü.

BAŞAKŞEHİR-KAYAŞEHİR METRO HATTI

İstanbul – Başakşehir’de Şehir Hastanesi’ne hizmet etmesi planlanan Başakşehir - Kayaşehir metro hattı, o bölgedeki toplu taşıma altyapısının tamamlanmasını sağlayacak.

Başakşehir - Kayaşehir Metrosu, Bağcılar – Mahmutbey - İkitelli Olimpiyatköy, Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir 15. Bölge ve Kayaşehir Merkez ile dört istasyonla yaklaşık 5,95 km uzunluğunda yer alıyor. Metro hattı, günlük olarak 70 bin yolcu taşıyabilecek.

Hat üzerindeki istasyonlar şu şekilde: Onurkent İstasyonu, Şehir Hastanesi İstasyonu, Kayaşehir 15. Bölge (Toplu Konutlar) İstasyonu, Kayaşehir Merkez İstasyonu.

İstanbul da bu yıl 3 yeni metro hattı açılıyor! İşte megakentin yeni metroları...

SGK emeklilerine maaşa ek ödeme müjdesi duyuruldu! Ödemeler yarından itibaren verilecek

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! TOKİ’den yüz binlerce uygun fiyatlı konut fırsatı! Hemen başvurun! Sakın kaçırmayın

Ünlü ekonomist canlı yayında açıkladı! Dolar 8 TL’mi oluyor? Duyanlar şaştı kaldı


Geri Dön