29 / 04 / 2024

İstanbul'da ekmeğe zam mı geldi?

İstanbul'da ekmeğe zam mı geldi?

İstanbul’da bazı fırınların resmi karar olmamasına rağmen ekmeği 2 lira yerine 2.5 liradan satmaya başladığı duyuldu. Fırıncılar, maliyetlerden ve kayıt dışı çalışanlardan rahatsız olduklarını dile getirdiler.



İstanbul'da bazı fırıncıların 2 TL değerindeki ekmeği  henüz resmi bir karar olmamasına rağmen yüzde 25 zamla satmaya başladığı öğrenildi. 

Un, maya ve enerji fiyatlarındaki artışın yanı sıra kayıt dışı işçi çalıştıran ruhsatsız fırınlar nedeniyle artışın kaçınılmaz olduğu belirtildi. Ekmek Üreticileri İşveren Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, zam beklediklerini, maliyetlerin son 1 yılda yüzde 35-40 arttığını, fırıncının ne yapacağını bilemediğini belirtti.

İstanbul da ekmeğe zam mı geldi?

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre, Kayıtsız ve ruhsatsız fırınların, işini kanunlara uygun yapan lisanslı fırınlara göre daha ucuza mal olduğunu vurgulayan Kolivar, bu durumun haksız rekabete de neden olduğunu söyledi. İstanbul'da en az 2 bin fırının ruhsatsız çalıştığını ifade eden Kolivar, şehirdeki fırınların neredeyse yarısının Afgan ve Suriyelileri ucuza çalıştırdığını kaydetti.

İBB'den Halk Ekmek'e yüzde 33 zam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön