02 / 05 / 2024

İstanbul’da emekli göçü başladı! 12 bin lira nakdi yardım yapılacak

İstanbul’da emekli göçü başladı! 12 bin lira nakdi yardım yapılacak

İstanbul’da ortalama olarak 7 – 8 bin lirayı bulan kira fiyatları emeklileri kara kara düşündürüyor. Emekliler, artık İstanbul’da değil, köyde yaşamak istiyorlar. Köyüne gidene 12 bin TL para verilecek. İşte detaylar…



OĞLUNU OKUTABİLMEK İÇİN KÖYÜNE TAŞINIYOR

Emekli öğretmen A.Ü. ise köyüne oğlunu okutabilmek için taşınıyor. İstanbul Beşiktaş bulunan dairesini 15.000 liraya yabancı uyruklu bir aileye kiraya veren A.Ü., oradan gelecek para ile oğlunu okutmayı düşünüyor.

TÜİK'in verilerine göre; İstanbul'un nüfusu 2020'de 56.815 milyon’dan 462 bin 452'ye düştü. 2021 yılında da benzer seviyelerde göç devam ederken en yoğun taşınmanın ise 2022 yılında da gerçekleşmesi hedefleniyor.

12 BİN LİRA NAKDİ YARDIM YAPILACAK

Tüm bunlarla birlikte, hükümet ve aynı zamanda belediyeler de köye dönüş projelerine destek veriyor. Memleketine dönmek isteyenlere kilometresine göre 4 bin TL’den 12 bin TL’ye kadar nakdi yardım yapılabilmekte.

Kırsal kalkınma programları kapsamında aynı zamanda, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri birimlerinde eğitim veren meslek yüksekokulu ya da üniversite mezunu gençlere 100 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanabilmekte.

Ruslar Türkiye’ye akın akın geliyor! Yabancıya satış oranı ağızları açık bıraktı

Garanti Bankası’ndan zam müjdesi! Sadece bu yıla özel yüzde 91 oranında zam sağlandı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’da son dakika gelişmesi! Bakan Vedat Bilgin EYT’de yeni yol haritasını açıkladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön