28 / 04 / 2024

İstanbul'da hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Uzmanından açıklama geldi! İşte bu hastaneler depreme dayanıklı! 

İstanbul'da hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Uzmanından açıklama geldi! İşte bu hastaneler depreme dayanıklı! 

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Memişoğlu İstanbul'da deprem izolatörü olan hastaneleri açıkladı. Peki hangi hastaneler depreme daha dayanıklı? 



İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu deprem izolatörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  6 Şubatta yaşanan ve 11 ili etkileyen yıkıcı deprem sonrası bazı yaralı depremzedelerin İstanbul'da tedavilerinin devam ettiğini söyleyen Prof. Memişoğlu, İstanbul'daki hastanelerin depreme dayanıklılıkları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul da hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Uzmanından açıklama geldi! İşte bu hastaneler depreme dayanıklı! 

Prof. Memişoğlu İstanbul'da hangi hastanelerde deprem izolatörü olduğunu da açıkladı. Prof. Memişoğlu yaptığı açıklamada şunlara değindi; '' Anadolu'da yaşanan yıkıcı depremin acısını her yerde hissettik.  Biz deprem sabahı bütün personelimizi deprem bölgesine gönderdik. Oradan hava ve kara yoluyla gelen ve buradaki hastanelere başvuran yaklaşık 21 bin 272 hastamız var. Bunlardan  839 hastamız yatıyor. 97 hastamız da yoğun bakımlarda tedavileri sürüyor. 

İSTANBUL DEPREME HAZIR MI?

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu,''İlk 8 saatte ambulansların kendi kendine hareket etmesi lazım. Bizim İstanbul'da 2 tane helikopterimiz var. Deprem olduğu zaman otomatik olarak kalkma talimatları bulunuyor. Ekiplerin ilk 8 saat ezbere hareket etmesi gerekiyor. Onlara ezberletiyoruz. Ayrıca sağlıkla ilgili afet planları var. Bu afet planlarında biz nerede, nasıl hareket edilebilmesi gerektiğini sürekli yeniliyoruz. Deprem bölgesine giden birçok arkadaşımız ve yöneticimiz var. Onlardan aldıklarımız bilgilerle, o tevrübelerle İstanbul'da yaşanacak olası depreme ilişkin afet planlarımızı yenileyeceğiz'' dedi. 

Peki olası depreme karşı İstanbul'daki hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Bu sistem ne işe yarıyor? 
 


Geri Dön