13 / 05 / 2024

İstanbul'da hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Uzmanından açıklama geldi! İşte bu hastaneler depreme dayanıklı! 

İstanbul'da hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Uzmanından açıklama geldi! İşte bu hastaneler depreme dayanıklı! 

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Memişoğlu İstanbul'da deprem izolatörü olan hastaneleri açıkladı. Peki hangi hastaneler depreme daha dayanıklı? 



 İstanbul da hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Uzmanından açıklama geldi! İşte bu hastaneler depreme dayanıklı! 

DEPREM İZOLATÖRÜ NEDİR? 

İstanbul'da bazı hastanelerin izalatörlü olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, '' İstanbul'da nüfus yapısına göre hastaneleri izalatörlü hale getiriyoruz.  Hastanelerin temeline yay gibi bir sistem kuruluyor. Depremin şiddeti ne kadar olursa olsun bu sistemin 80 cm hareket etme kabiliyeti bulunuyor. Ve siz bu sistem sayesinde depremi hissetmiyorsunuz. Hastanede çalışan ve ya yatan hastalarımız gece gündüz yaşanan depremden etkilenmiyor'' dedi.

HANGİ HASTANELERDE DEPREM İZOLATÖRÜ VAR? 

'' İzolatörlü hastaneler depremde sağlık hizmeti omurgasını oluşturacak hastaneler olarak karşımıza çıkıyor. Nereden başlıyor? Başıbüyük'ten Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, Çekmeköy Devlet Hastanesi, Göztepe Hastanesi, Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi, Okmeydanı Şehir Hastanesi, Acil Durum hastanemiz devam eden Bağcılar'da bir hastanemiz daha var izolatörlü. Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi ve Esenyurt'ta bir hastane'' var'' dedi. 

Rekabet Kurulu'ndan zincir marketlere uyarı yağdı! Uyarılara uymayanların ikinci bir şube açması yasaklanacak!

MediaMarkt’tan dev kampanya! Çay, kahve makinesi, tencere seti, Air Fryer ve TV’da şok indirim! Sakın kaçırmayın!


Geri Dön