29 / 04 / 2024

İstanbul'da her an 7 ve 7'den büyük deprem olabilir: Marmara'ya kıyısı olan tüm iller etkilenecek! 

İstanbul'da her an 7 ve 7'den büyük deprem olabilir: Marmara'ya kıyısı olan tüm iller etkilenecek! 

Beklenen büyük İstanbul depremi yine gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte detaylar...



Türk Mimarlar ve Mühendisler Odası (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan, şiddetli deprem olma ihtimalinin yüksek olduğu şehirleri tek tek açıkladı. 

Kısa Dalga’dan Esra Tokat’ın konuğu olan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, açıklamasına İstanbul’un dünyanın en aktif fay hatlarından olan Kuzey Anadolu Fayı’nın etki alanı içerisinde yer aldığına dikkat çekerek başladı.

İstanbul da her an 7 ve 7 den büyük deprem olabilir: Marmara ya kıyısı olan tüm iller etkilenecek! 

7 VE 7'DEN BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ HER AN OLABİLİR

Halk TV'nin aktardığı habere göre; Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, İstanbul'da 7 ve üstü bir depremin yaklaşmakta olduğuna ve bunun periyodik zaman dilimini aştığına, her an olabileceğine ilişkin bilimsel yayınlar olduğunun altını çizdi. 

"Jeoloji Mühendisleri Odası olarak bizler de bu depremin yakın gelecekte olabileceğine ilişkin düşüncelere katılıyoruz" diye konuşan Hüseyin Alan, geçmiş deneyimlerin de 7 ve 7'den büyük bir depremin olacağını gösterdiğini vurguladı.

İstanbul da her an 7 ve 7 den büyük deprem olabilir: Marmara ya kıyısı olan tüm iller etkilenecek! 

İSTANBUL DEPREMİ HANGİ İLLERİ ETKİLEYECEK?

"Böyle bir depremde yapı stoğumuz, nüfus yoğunluğumuz ve alt yapımıza baktığımızda korkutucu bir manzara ile karşı karşıya kalacağız" açıklamasında bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, AFAD’ın İstanbul depremi 7 şehri etkileyecek açıklaması ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 

Alan, İstanbul depreminin Marmara'da kıyısı olan tüm şehirleri etkileyeceğinin altını çizdi ve "Bu şehirler; Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ ve Edirne ile Çanakkale’nin kıyı kesimleri" bilgilerini verdi. 

Alan, 28-30 milyona yakın bir nüfus yani toplam nüfusun yüzde 30-35’lik kısmının bu depremden etkileneceğine de vurgu yaptı. 

İstanbul da her an 7 ve 7 den büyük deprem olabilir: Marmara ya kıyısı olan tüm iller etkilenecek! 

DEPREM RİSKİ OLAN YERLER AÇIKLANDI

Özellikle sismik boşluk olan şehirlerin hazır hale getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Hüseyin Alan, "Karlıova-Erzincan arasında yer alan Yedisu segmenti bu boşluklardan biri. Batı Anadolu’da da bu tür boşluklar bulunuyor.  İzmir  de bu şehirlerden biri. Buralarda her an deprem olabilir" ifadelerine yer verdi. 

Hüseyin Alan, yine Doğu Anadolu Fay Hattı’nın kırılmasından sonra özellikle stres transferini yaptığı Malatya Fay Zonu gibi,  Adana  bölgesi gibi bazı hassas bölgelerinde bu depremden sonra etkilenme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. 

Bugün bilim insanlarının 3 noktayı işaret ettiğinin altını çizen Alan, söz konusu açıklamasını "Biri Malatya Fay Zonu, ikincisi Adana-Osmaniye bölgesi, üçüncüsü de bizim Ölü Deniz Fay Zonu diye belirttiğimiz Hatay’dan Gaziantep’in önünden Suriye ve Ürdün’e doğru uzanan Ölü Deniz Fay Zonu’nda bir gerilim transferi bulunduğunu ve buralarda da deprem beklediğimizi söylüyoruz. Bu yüzden bölge insanlarına sık sık uyarılarda bulunuluyor" diyerek tamamladı. 

SON DAKİKA! 4.2 büyüklüğünde deprem!

Bozcaada'da imarlı 3 arsa satılıyor! Yüzde 50'sini peşin kalanını 5 taksitle ödeme fırsatı! 

Yılın En Başarılı Holdingi ödülünü alan İsra Holding’ten o ile dev karma proje geliyor!


Geri Dön