08 / 05 / 2024

İstanbul'da konut fiyatları hız kesti

 İstanbul'da konut fiyatları hız kesti

İlan sitesi sahibinden.com’un verileriyle hazırlanan "sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü” Eylül ayı raporu yayınlandı.



Ülke genelinde ve üç büyük ilde konut fiyatları artmış olmasına rağmen İstanbul'daki konut fiyatlarının yıllık artış oranında ise düşüş kaydedildi. Yaşanan düşüş son 5 yılın en yüksek düşüşü olarak kayıtlara geçti.

Enflasyondan arındırılmış (reel) satış fiyatları ise ülke genelinde ve üç büyük ilde yükseldi. Ucuz ve lüks konut fiyatları karşılaştırıldığında ise; yıllık ortalama satılık konut fiyat artışı, ucuz konutlarda yüzde 186,3, lüks konutlarda ise yüzde 153,5 oldu. Böylece, ortalama satılık konut metrekare fiyatı lüks konutlarda 34.205 TL’ye, ucuz konutlarda ise 6.601 TL’ye yükselmiş oldu.

Temmuz ayında önceki aya oranla 8,6 puan yükselen fiyat artış oranı, Ağustos ayında ise 1,9 puan arttı. Bu yükselişle ülke genelindeki ortalama satılık konut fiyatlarının yıllık artış oranı yüzde 198,7 olarak kaydedildi. Geçen yılın aynı ayında 4.382 TL olan Türkiye geneli ortalama satılık konut ilan metrekare fiyatı ise 13.091 TL'ye yükseldi.


Geri Dön