10 / 05 / 2024

İstanbul'da ne kadar su var? İstanbul'da su barajları ne durumda? İstanbul'da su doluluk oranı ne kadar?

İstanbul'da ne kadar su var? İstanbul'da su barajları ne durumda? İstanbul'da su doluluk oranı ne kadar?

İstanbullular bu sene istedikleri gibi bir kış yaşamadılar. Kar yağışına hasret kalan İstanbullular, barajların doluluk oranını merak ediyor. İşte bu konuda merak edilen detaylar!



MART 2023 İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANI NEDİR?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İstanbul’daki baraj doluluk oranlarını güncelleniyor. 2023 Mart ayı verilerine göre İstanbul barajlarının doluluk oranı yüzde 35.35 olarak ölçüldü. Diğer yandan İstanbul’da geçmiş yıllara kıyasla yağış oranı da düşüş yaşanıyor. İstanbul 'da kuraklıkla birlikte barajlardaki su oranı gözle görünür bir şekilde düştü.

İstanbul Alibey barajı yüzde 10.78 olurken, Büyükçekmece barajı yüzde 30.61 oldu. Darlık barajı 40.88, Elmalı barajı 33.88 seviyesine düşerken,  Istrancalar barajı yüzde 22.64, Kazandere barajı yüzde 6.32, Ömerli barajı yüzde 52.6, Pabuçdere barajı yüzde 6.44, Sazlıdere barajı yüzde 33.07 ve Terkos barajı 31.53 doluluk oranları bu şekilde paylaşıldı.

İSTANBUL BARAJLARI ALARM SEVİYESİNE GEÇTİ!

İstanbul 'da kuraklık ile beraber barajlardaki azalmaya başlayan su oranı gözle görünür şekilde belli olmaya başladı. İl geneline bakıldığı zaman barajlarda doluluk oranı yüzde 35.42 seviyelerine kadar düştü. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde doluluk seviyesi yüzde 83.48 civarındayken, Büyükçekmece Baraj Gölü de yaşanan kuraklığı net bir şekilde görülmektedir. Gölde su metrelerce çekildi ve doluluk oranı yüzde 30.94'e düştü. Büyükçekmece Gölü'nde geçen yıl bu aylarda doluluk oranı yüzde 94.45 olarak ölçüldü.

Geçtiğimiz yıl ile bir kıyaslama yapıldığında Baraj gölünde yüzde 64’lük bir düşüş yaşandı. Bir kısmı tamamen kuruyan gölde, su gözle görülecek şekilde çekildi. Suyun çekilmesi ile gölün bazı noktalarında adacıklar oluştuğu görüldü. Göl çekildikçe de içine atılan plastik su şişeleri, otomobil lastiği, ayakkabı hatta koltuk ve tekne parçaları görünür hale geldi.


Geri Dön