28 / 07 / 2024

İstanbul'da nerede, hangi otel yapılıyor?

İstanbul'da nerede, hangi otel yapılıyor?

TYD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür, ekonomik krizin yatırımların ertelenmesine neden olduğunu söyledi 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Küresel kriz nedeniyle turist sayısının azalmasından endişe eden turizmciler, en büyük darbeyi turizm gelirinden aldı. Yılın ilk 6 ayında Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 1 artarak 10 milyon seviyesine yaklaşırken turist başına gelir ise aynı performansı gösteremedi ve yüzde 12.2 azalışla 635 dolardan 533 dolara geriledi. Ağustos ayı sonu itibarıyla Türkiye'ye gelen turist sayısı 18 milyon seviyesinin üstüne çıksa da turist başına gelirin gerilemesinin sürmesi bekleniyor.

Turizm Araştırmaları Derneği'nin (TURAD) yılın ilk yarısında yabancı turist girişi ve turizm gelirleri üzerine yaptığı araştırmaya göre, kriz Türkiye turizmini 2009'un ilk yarısında ucuzlattı.

Turist girişlerini ve harcamalarını araştıran TURAD, Türkiye'ye gelen turist sayısı küresel krizde azalmasa da gelen turistin kişi başına daha az harcadığı, başka bir deyişle turizmin daha ucuza satıldığı yorumunu yaptı. TURAD'ın araştırmasına göre, krizin etkisiyle dünyada turist trafiğinin 2009'un tamamında yüzde 5 düşmesi beklenirken Türkiye'de ilk 6 ayda gelen turist sayısının yüzde 1 arttığı ve yılın tamamında bu artışın yüzde 3'ü bulacağı vurgulandı.

Krizde turizm yatırımları durdu 7 ayda yeni yatak talebi % 30 azaldı

Kriz nedeniyle yılın 7 ayında Hazine Müsteşarlığı'ndan teşvik belgesi alan yeni yatak sayısı 2008'e göre yüzde 30 azaldı. İstanbul'da ise turizm sektörünün yeni yatak yatırımı 2008'in aynı döneminin 3 katı düzeyine ulaştı

Kriz dünyadaki seyahat hareketini etkilerken yatırımların da hızını kesti. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür, yaşanan ekonomik krizin bazı yatırımların ertelenmesine neden olduğunu belirterek, "7 ayda Türkiye geneline baktığımızda Hazine Müsteşarlığı'ndan teşvik belgesi alan yeni yatak sayısı 2009'da 2008'e göre yüzde 30 azaldı" dedi.

İstanbul'da 'patlama'

Buna karşın İstanbul'da 'yatırım patlaması' yaşandığını vurgulayan Turgut Gür, "2009'un ilk 7 ayında İstanbul'daki yeni yatak yatırımı, 2008'in aynı döneminin 3 katı. Bu durum, İstanbul turizmine duyulan güvenin açık göstergesi" diye konuştu. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut da kriz nedeniyle bazı turizm yatırımlarının ertelendiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Son yıllarda yatırımların çoğu Antalya bölgesine yönelikti. Antalya artık yatağa doyduğu için zaten yatırımlarda bir doğal yavaşlama vardı. Bu durum krizle örtüştüğü için çok fazla kendini hissettirmedi."

İstanbul'da nerede, hangi otel yapılıyor?

Dedeman Bostancı Bostancı

Diamond of İstanbul Maslak

Verdi Palace Beşiktaş

Savanora Otel B.Çekmece

Silence İstanbul Otel Kadıköy

The Green Park Pendik

Crown Plaza Bayrampaşa

Corner Hotel Kadıköy

Kuttim Otel Pendik

Divan İstanbul Pendik

Ulubaba Oteli Silivri

Ataköy Otel Bakırköy

Premier Vista Silivri

Gümüşyaka Gümüş Silivri

Quantum Otel Bağcılar

Focus Hotel Esenler

Altunizade Princess Üsküdar

Özdil Oteli Şile

Hilton Garden Inn Maltepe

Porto Vita Eyüp

The Edition Hotel Z.Kuyu

Adela Florya Otel K.Çekmece

Cevahir Maltepe Otel Maltepe

EEG Otel Beykoz

Gold Star Otel Fatih

Donizetti Palas Beyoğlu

Vilayet Otel Karacabey Fatih

Holiday Inn Expres Bayrampaşa

Onur Alpozan Otel Fatih

Sonkar Otel Avcılar

Akdağ Otel Adalar

Alrazi K.Çekmece

Rota Otel Bağcılar

Kalamış Otel Kadıköy

Ortaköy Townhouse Ortaköy

Tuzla Yelken Otel Tuzla

Bomonti Tur.Komp. Şişli

Ramada Maslak Ayazağa

Grand Tarabya Oteli Tarabya

Mir Club Country Pendik

Arı Oteli Beşiktaş

Marist Otel Kartal

Orjin Pera 1 Otel Beyoğlu

Orjin Pera 2 Otel Beyoğlu
Vatan


Geri Dön