Kira

İstanbul’da ortalama konut kira çarpanı 200 aya düştü!

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kira tartışmaları hız kesmeden devam ederken, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman yaptığı paylaşımda İstanbul’da ortalama konut kira çarpanının 200 aya düştüğünü söyledi.

Hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından adeta merakla beklenen 2024 yılı Eylül ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklanmıştı. TÜİK’in açıkladığı söz konubu bu rakamlarla birlikte kiralara Ekim ayında uygulanacak tavan zam oranı da belli olmuştu.

Milyonlarca mülk sahibinin elini kolunu bağlayan kiralardaki yüzde 25 zam sınırının sona ermesiyle kiralara bu ay fazla yüzde 63,47 oranında zam yapılacağı belirtildi.

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kira tartışmaları hız kesmeden devam ederken, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi X hesabı https://x.com/AhmetBuyukduman üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul’da ortalama konut kira çarpanının 200 aya düştüğünü söyledi.


Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımı şu şekilde: 

İSTANBUL’DA ORTALAMA KONUT KİRA ÇARPANI 200 AYA DÜŞTÜ

İstanbul Gayrimenkul Değerleme’nin İstanbul Merkezi Semtler’den 1988’den beri derlediği verilere göre 2024 3. Çeyrek itibariye ortalama konut kira çarpanı 200 ay (16,7 yıl) ile 2008 yılı seviyelerine geri döndü.

 

Bodrum Belediyesi borçlarını ödemek için 16 bin 200 metrekarelik 11 parsel arsayı satışa çıkardı!

Jeofizik Yüksek Mühendisi’nden 4 şehir için deprem uyarısı! 

TOKİ 350’den fazla konut ve iş yerini bu tarihte satışa çıkarıyor! Yüzde 15 peşinat ve 120 ay vade fırsatıyla!