29 / 04 / 2024

İstanbul’da şehir hatları yaz tarifesi başladı! Yeni tarifeye bakmadan yola çıkmayın!

İstanbul’da şehir hatları yaz tarifesi başladı! Yeni tarifeye bakmadan yola çıkmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri arasında yer alan Şehir Hatları’nın kış tarifesi sona erdi. 19 Haziran-17 Eylül tarihleri arasında uygulanacak yaz tarifesinde günlük ortalama sefer sayısı, geçtiğimiz yıla göre yüzde 32 oranında artırıldı.



İstanbul’da yaşayanlar için vapur seyahatleri ayrı bir anlam taşır. Özellikle, Üsküdar, Kadıköy, Beşiktaş ve Eminönü iskeleleri sabah ve akşam saatlerinde büyük kalabalıkların toplandığı mekanlar okur. Bir yıllık sezonu kış ve yaz olarak iki tarife ile geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Şehir Hatları 19 haziran itibariyle yaz tarifesini yürürlüğe soktu.

Açıklanan yeni yaz tarifesi 17 eylül tarihine kadar yürürlükte kalacak. Bu tarihe kadar devam edecek yaz tarifesinde, günlük ortalama sefer sayısı geride bıraktığımız 2022 yılına göre yüzde 32 oranında artırıldı. Geçen yılki yaz tarifesinde İstanbul genelinde günlük ortalama 715 sefer yapılıyordu. Artan ihtiyaç ve vatandaşların açılan yeni hatlarla birlikte deniz yolunu tercih etmeleri nedeniyle bu yıl günde ortalama 944 sefer yapılacak.

10 YENİ HATA İLGİ BÜYÜK

İBB Şehir Hatları 2022 yılının sonu ve 2023 yılının başında 10 yeni hat açarak İstanbullulara değişik alternatifler sunmaya başlamıştı. Yeni açılan Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu Ring Hattı, Aşiyan-Üsküdar Hattı, Kadıköy-Haliç Hattı, Beşiktaş-Haliç Hattı, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş Hattı, Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada Hattı, Çengelköy-Kabataş Hattı, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü Hattı, Avcılar-Bostancı Hattı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy Hattı yaz tarifesinde de aynı şekilde hizmet vermeye devam edecek.

 


Geri Dön