19 / 05 / 2024

İstanbul'da tam 1.5 milyon konut dönüşecek! Bakan Kurum tek tek açıkladı: İstanbul acilen depreme hazırlanmalı!

İstanbul'da tam 1.5 milyon konut dönüşecek! Bakan Kurum tek tek açıkladı: İstanbul acilen depreme hazırlanmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un acilen depreme hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 



TRT Haber'de yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, söz konusu açıklamasında "Gençliğimizi aziz İstanbul'da geçirdik. İstanbul'a hizmet ederek geçirdik ve davamızın şehrine hizmet ettik" dedi ve İstanbul'un 39 ilçesinde projelerin hayata geçirildiğine dikkat çekti. 

Birinci önceliklerinin afet bölgesi olduğuna vurgu yapan Bakan Murat Kurum, eş zamanlı olarak İstanbul'u da afetlere karşı dirençli hale getireceklerinin altını çizdi. 

İstanbul da tam 1.5 milyon konut dönüşecek! Bakan Kurum tek tek açıkladı: İstanbul acilen depreme hazırlanmalı!

İstanbul'da 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa yakası ve 500 bini de Ümraniye'de olacak şekilde 1,5 milyonluk büyük İstanbul dönüşümünü yapacaklarının altını çizen Bakan Kurum, İstanbul'u dirençli ve güvenli hale getireceklerine, 39 ilçedeki dönüşüme devam edeceklerine dikkat çekti.

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni müjdeleri Kadıköy Fikirtepe'de vereceğini aktararak "Ferah ve Kirazlıtepe mahallelerinde dönüşüme başladık ve orada aralıksız bir şekilde dönüşümümüzü yürütüyoruz. Pendik'te de dört müjdemizi paylaştık" ifadelerini kullandı. 

İstanbul da tam 1.5 milyon konut dönüşecek! Bakan Kurum tek tek açıkladı: İstanbul acilen depreme hazırlanmalı!

Ataşehir, Ümraniye ve Beykoz'da da imar problemlerinin çözülmesi amacıyla gerekli iradeyi ortaya koyduklarına vurgu yaparak, Ümraniye'deki temellerin yine büyük bir coşkuyla atılacağını belirtti ve "Ümraniye belediyemizle birlikte yaklaşık 77 bin metrekarelik alanda dönüşümü başlatacağız. Herkesin güvenle, huzurla, mutlu bir şekilde yaşayacağı İstanbul'umuz için 20 yıldır olduğu gibi büyük bir aşkla, karanlıkla çalışacağız" açıklamasında bulundu. 

İstanbul'un acilen depreme hazırlanması gerektiğine vurgu yapan Bakan Kurum, megakentte kentsel dönüşümün şart olduğunu da söyledi. 

TOKİ İstanbul Nisan 2023 kuraları peş peşe çekiliyor! İşte Esenler, Arnavutköy, Başakşehir kuralarında son dakika!

İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı bugün resmen açılıyor! 

2023 Nisan Aile Destek Programı ödemelerinden bayram müjdesi! Hesaplara tek tek 1.100 ve 1.250 TL yatırıldı! Kaçırmayın

Memur ve memur emeklileri hemen bakın! Memur maaşlarına ne zaman zam yapılacak? Peş peşe açıklandı! 


Geri Dön