16 / 07 / 2024

İstanbul'da tek başına kiracı olanların geliri en az 30 bin TL olmalı!

İstanbul'da tek başına kiracı olanların geliri en az 30 bin TL olmalı!

Yıllardır fiyatları tüketiciler tarafından güncellenen , tüm dünya için tek madde sepeti üzerinden YME hesabı ortaya çıktı. Verileri değerlendiren TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara,  İstanbul'da tek başına kiracı olanların gelirinin en az 30 bin TL olması gerektiğini söyledi. 


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Yıllardır fiyatları tüketiciler tarafından güncellenen , ama , tüm dünya için tek madde sepeti üzerinden YME hesabını değerlendiren  Prof. Dr. Ali Hakan Kara, İstanbul'da tek başına kiracı olanların gelirinin en az 30 bin TL olması gerektiğini söyledi.

İstanbul’da bir  yılda konut fiyat ortalamaları kiralarda yüzde 50 seviyelerinde artış kaydetti. Ocak ayında ortalama kira fiyatları metrekare bazında İstanbul’da 170-180 TL aralığındayken şimdi 210-220 TL aralığına yükseldi.  Bugün 100 metrekare bir daire İstanbul’da 22 bin TL seviyelerinde kiraya veriliyor. 

Bir kişinin hem kiracı olup hem de yaşamına devam edebimesi için en az 30 bin lira maaş alması gerektiğine vurgu yapan Kara, yaptığı araştırmalarda yeni işe giren bir kişinin ortalama maaşını  25 bin TL civarında olduğunu söyledi.

Kara, konuyla ilgili değerlendirmelerini sosyal medya hesabı X'ten yaptı. Paylaşımın altına ise onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Hakan Kara @ali_hakan_kara
Aşağıdaki hesaplamaya göre İstanbul’da tek başınıza kiracı olarak yaşayabilmek için gereken gelir en az 30 bin TL. 
http://Kariyer.net’e göre yeni işe giren işçi maaşı ortalaması 22.700 TL, 4-6 yıl tecrübesi olan işçi maaşı ortalaması 25.200 TL (son üç ay verisi).

Ev sahipleri kontratı biten kiracılara yüzde 65 zam yapmaya başladı!

Ev sahipleri yeni kiracılar için sayfalar dolusu kira kontratı hazırlıyor! Neden mi? İşte örnekleri...

Geri Dön