15 / 05 / 2024

İstanbul'da toplu ulaşıma zam sinyali! Ekrem İmamoğlu açıkladı: ÖTV ve KDV zamları yansıyacak! 

İstanbul'da toplu ulaşıma zam sinyali! Ekrem İmamoğlu açıkladı: ÖTV ve KDV zamları yansıyacak! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ÖTV ve KDV'deki yükselişe dikkat çekti ve toplu taşıma fiyatları için zam sinyalini verdi. İşte ayrıntılar...



Tüm bunların yanı sıra, akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların ardından ü. şehirde toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. 

Bu illerden biri Ankara, biri Antalya, biri de Kayseri oldu. 

Ankara'da UKOME kararlarının ardından tam bilet 9.5 liradan, 15 liraya, indirimli bilet de 4 liradan 7.5 liraya yükseltildi. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi de ulaşıma yüzde 35 zam uyguladı. Yüzde 35’lik zammın ardından tam bilet 11,50 Türk Lirası, indirimli bilet 6,25 Türk Lirası'na yükseltildi. Düzenlemenin ardından, 150 binişlik abonman tam kartı 490 TL oldu. Abonman indirimli kart ise 175 lira olarak güncellendi. 

Antalya'da ise toplu ulaşıma ortalama yüzde 56 oranında uygulandı. Bu şekilde 9 TL 60 kuruş olan tam ücret 15 TL, 8 TL 40 kuruş olan emekli ve öğretmen taşıma ücreti 14 TL, aktarma ücreti 5,5 TL şeklinde güncellendi. 

4 lira olan öğrenci ücretine ise 2,5 lira zam yapıldı. Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, kendilerinin 17 lira talep ettiklerine dikkat çekti. 

Piyasalar alev aldı: Dolar rekora doymadı! Peki, dolar bugün ne kadar oldu?

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yüzde 39,92 arttı!

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değişti! TDK tek tek açıkladı: O sözcükler artık bu şekilde yazılacak! 


Geri Dön