Kent Haberleri

İstanbul'da yarın toplu ulaşım ücretsiz mi olacak? 

İstanbul'da okulların 11 Eylül Pazartesi günü açılması için hazırlıklar tamamlandı. İstanbul trafiği, şehir içi kameralar aracılığıyla anlık olarak takip edilecek. İETT, her gün 1.636 ek sefer düzenleyecek. Toplu ulaşım ücretsiz olacak. İşte detaylar...

İstanbul genelinde 11 Eylül Pazartesi günü, 4.205 okulda 2.496.598 öğrenci ve 126.654 öğretmen derslere başlayacak.

Okulların açılmasıyla birlikte, 16.000 okul servisi trafiğe çıkacak ve bu servislerle yaklaşık 300.000 öğrenci taşınacak.

TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

Okulların açıldığı gün, İstanbul'da 06.00-14.00 saatleri arasında toplu ulaşım araçları (bilet entegrasyona dâhil olanlar) ücretsiz olacak. Ayrıca, İSPARK, okul servis araçlarına ilk gün ücretsiz hizmet verecek.

İETT VE METRO SEFER SAYILARI ARTIRILIYOR

İETT, okulların açılmasından itibaren her gün 1.636 ek sefer düzenleyecek. Bu seferlerle 130.000'den fazla yolcunun toplu taşımaya yönlendirilmesi hedefleniyor ve 109 bin aracın trafiği terk etmesi amaçlanıyor.

Metro İstanbul da 375 ilave sefer planlıyor ve bu seferlerle 415.000 yolcunun toplu taşımaya yönelmesi bekleniyor. Bu sayede 380.000 aracın İstanbul trafiğine çıkmaması amaçlanıyor.

SERVİSLERE ÖNCELİK

Okulların açılmasıyla birlikte ilk 2 gün okul servis araçları, arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanacak. İDO'nun Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcular ücretsiz seyahat edecek. Şehir Hatları da ek vapur seferleri düzenleyecek.

İSTANBUL TRAFİĞİ YAKINDAN İZLENECEK

İBB ve ilgili eğitim kurumları, AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ve UYM'de (Ulaşım Yönetim Merkezi) 11 Eylül Pazartesi sabah saat 06:00'da toplanarak 3 gün boyunca nöbet tutacak. Kent içi kameralar aracılığıyla İstanbul trafiği izlenecek, tıkanan yollar ilgili birimlere rapor edilerek anında müdahale edilecek.

TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILACAK

Trafik Müdürlüğü'ne bağlı Mobil EDS araçları ile Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü denetim ekipleri, sivil trafik ve zabıta ekipleri işbirliği yaparak denetimlerde bulunacak.

ZABITALAR OKULLARDA GÖREV ALACAK

245 zabıta personeli ve 101 ekipten oluşan zabıta ekibi, aktif olarak okullarda görev alacak. Ayrıca, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda 10 çekici araç hizmet verecek. Sabah ve akşam saatlerinde zabıta ve polis memurları trafik denetimleri yapacak ve yönlendirmelerde bulunacak.

Celal Şengör'den korkutan deprem açıklaması: İstanbul yıkılacak

Okullar yarın açılıyor! İlk ders zili öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği

Bakan açıkladı: Depremde çok sayıda köy tamamen yok oldu!

Tüp fiyatları aldı başını gitti: 10 Eylül tüp fiyatları güncellendi. İşte Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp fiyatları