30 / 04 / 2024

Bakan açıkladı: Depremde çok sayıda köy tamamen yok oldu!

Bakan açıkladı: Depremde çok sayıda köy tamamen yok oldu!

Fas Adalet Bakanı Abdüllatif Vehbi, ülkesini sarsan 7 büyüklüğündeki depremin ardından birçok köyün tamamen yok olduğunu açıkladı. İşte detaylar...



Fas medyasına göre, Adalet Bakanı Vehbi, yerel bir televizyon kanalına telefonla bağlanarak depremin merkez üssü çevresinde bulunan bazı köylerin tamamen ortadan kaybolduğunu ifade etti.

Ayrıca, Tarudant kentinde depremin ciddi hasara yol açtığına dikkat çeken Vehbi, özellikle tarihi mahallelerin zarar gördüğünü ve depremden etkilenen bölgelerde evlerine dönemeyen insanlara barınak sağlama çabası içinde olduklarını bildirdi.

Vehbi, acil ihtiyaçları karşılamaya odaklandıklarını ve depremin yol açtığı hasarları onarmak için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Ayrıca, Tarudant kenti çevresindeki bölgelere ulaşımı sağlayacak yolların açılması için çalışmaların devam ettiğini de belirtti.

FAS'TA 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

Fas'ta 8 Eylül tarihinde, yerel saatle 23.10'da Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem ülkeyi sarsmıştı.

Bu depremin etkisi başkent Rabat dahil Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes gibi şehirlerde de hissedilmişti.

Fas İçişleri Bakanlığı, depremin şu ana kadar 2 bin 12 kişinin yaşamını yitirmesine ve 2 bin 59 kişinin yaralanmasına neden olduğunu açıklamıştı.

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı düzenlendi.

Faslılar, ülke genelindeki tüm camilerde öğle namazının ardından, depremin merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesinde yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Fas Vakıflar Bakanlığı, önceden duyurduğu gibi bugün tüm camilerde öğle namazını takiben gıyabi cenaze namazının gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

ARAMA KURTARMA VE ENKAZ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Fas'ta cuma gecesi 7 büyüklüğündeki depremin ardından başlayan arama kurtarma ve enkaz kaldırma operasyonları sürdürülüyor.

Ülke genelinde birçok kentte yıkıma yol açan deprem, şimdiye kadar iki binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

El-Huz'un merkez üssüne 30 km uzaklıkta bulunan Amezmiz kentindeki arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına bölge dışından gelen gönüllüler ve bölge halkı da katılıyor.

Büyük şehirlerde birkaç tarihi eser ve eski bina yıkıldı, ancak en büyük yıkım kırsal kesimde yaşandı.

Farklı bölgelerdeki uzak noktalarda yayılan ve geniş alanları etkileyen seyrek yıkımlar nedeniyle arama kurtarma operasyonlarında zorluklar yaşanıyor.

Depremin etkilediği kentlerde yaşam normale dönme yolunda ilerlerken, depremzedeler zarar gören evlerinden eşyalarını çıkarmak için çaba sarfediyorlar.

Sivil savunma ekiplerinin bölgeyi boşaltma çabalarının sonuç vermediği gözlemleniyor.

Tüp fiyatları aldı başını gitti: 10 Eylül tüp fiyatları güncellendi. İşte Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp fiyatları

Bodrum'da uygun tatil fırsatı: Geceliği 1.500 TL'ye kadar düştü

Su fiyatlarına yüzde 233,33 zam geldi! İşte zam sonrası güncel su fiyatları


Geri Dön