29 / 04 / 2024

Bodrum'da uygun tatil fırsatı: Geceliği 1.500 TL'ye kadar düştü

Bodrum'da uygun tatil fırsatı: Geceliği 1.500 TL'ye kadar düştü

Muğla'nın turizmde öncü ilçesi Bodrum, yerli turistlerin azalmasıyla birlikte yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, "Orta yaş grubu misafirlerimiz Bodrum'a gelmeye başladı. Şu an otellerde yüzde 80 doluluk oranı var" dedi.



Dünyanın önemli turistik destinasyonlarından biri olan Bodrum, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Milas-Bodrum Havalimanı dış hatlarından ağustos sonuna kadar 1 milyon 300 bin yabancı turist Bodrum'u ziyaret etti. Eylül ayında otel doluluk oranının yüzde 80'e ulaştığını söyleyen Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, kişi başı gecelik konaklama ücretinin 1500 TL'den başladığını ifade etti.

Havalimanına gelen bazı yabancı turistlerin Didim'e gitmeyi tercih ettiğini belirten Şahin, "Eylül ve sonbahar dönemi, Bodrum'un en güzel aylarıdır. Bu yıl dış hatlardan 1 milyon 300 bin yabancı misafir geldi. İngiltere'den gelen turistler her zaman olduğu gibi ilk sırayı alıyor, ardından Rusya, Almanya ve Polonya geliyor.

Bu rakamın eylül-ekim gibi daha da artacağını düşünüyoruz. Gelen turistlerin tamamı Bodrum'da kalmıyor; bazıları Didim'e gitmeyi tercih ediyor. Ayrıca kruvaziyer gemileri Bodrum'u ziyaret etmeye devam ediyor. 65 kruvaziyer gemisi toplamda 59 bin 100 yabancı turisti Bodrum'a getirdi. Gemide konaklasalar da bu turistler alışveriş yaparak yerel esnafa katkı sağlıyor" dedi.

Eylül ve ekim aylarında daha çok orta yaşlı ve emekli yabancı turistleri ağırladıklarını belirten Şahin, "Orta yaş grubu misafirlerimiz Bodrum'a gelmeye başladı. Şu an otellerde yüzde 80 doluluk oranı görünüyor. Eylül'de ve ekimde hava koşulları elverişli olursa bu doluluk oranının devam edeceğini tahmin ediyoruz. Genellikle ekim ayında turizmde bir düşüş olur ve yüzde 80 doluluk beklenmez. Ancak ekim sonlarında fiyatlar düşmeye başlar. Bu dönemde her bütçeye uygun tatil fırsatları bulunur. Eylül ve ekim aylarında kişi başı 1500 TL'ye tatil yapma şansı olabilir. Enflasyon nedeniyle otellerde doluluk yüksek olsa da karlılık oranında bir düşüş yaşanıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'de günlük kiralık evlerin büyük talep gördüğünü söyleyen Şahin, "Yabancı turistlerin bir kısmı bu evlere ilgi gösterdi. Bu uygulamaya karşı değiliz, çünkü bu tür turistler yerel esnafa katkı sağlar. Ancak güvenlik ve vergi açısından bazı endişeler var. Otelde konaklayan turistler emniyete bildirilirken, günlük ev kiralamada böyle bir bildirim zorunlu değil. Ayrıca bu tür evlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi konusunda eşitsizlik olabilir. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu konuda bir çalışma yürütüyor ve bizim de görüşlerimizi istedi" dedi.

Su fiyatlarına yüzde 233,33 zam geldi! İşte zam sonrası güncel su fiyatları

 

Ayçiçek yağına indirim startı verildi: O marketten 5 litre ayçiçek yağına dev indirim geldi

Asgari ücretliye özel TOGG fırsatı! Tamamı krediyle verilecek!

Dikkat! İstanbul için kritik uyarı

 


Geri Dön