28 / 04 / 2024

Celal Şengör'den korkutan deprem açıklaması: İstanbul yıkılacak

Celal Şengör'den korkutan deprem açıklaması: İstanbul yıkılacak

Marmara Depremi'nin beklenmesi, İstanbul'da tedirginliği artırıyor. Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'da yaşanabilecek depreme dikkat çekiyor ve ortaya çıkabilecek kaosu öngörüyor. Şengör, depreme dayanıklı bir evde yaşamasına rağmen İstanbul'u terk edeceğini ifade ediyor. İşte detaylar...



Prof. Dr. Celal Şengör, Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında başlayan "Teke Tek Bilim" programının ilk konuğu olarak katıldı. Programın "Geçmişten Günümüze Bilim Tarihi" başlıklı ilk bölümünün sonunda, Altaylı'nın "Neden İstanbul'dan taşınma kararı aldınız?" sorusunu yanıtlayan Şengör, İstanbul'da yaşanabilecek depremin sonuçlarının çok ağır olacağına dikkat çekti. "Ben Boğaz'da yaşıyorum, kaçamam, yağma başlayacak, cinsel saldırılar artacak, korkunç şeyler yaşanacak" şeklinde konuşan Şengör, İstanbul'daki göçmen sayısına da değinerek, "Benim endişem, kendi evim yıkılacak diye kaçıyorum demek değil; İstanbul yıkılacak, ardından çok ciddi sorunlar başlayacak" ifadelerini kullandı. İşte Celal Şengör'ün açıklamaları...


"KAÇIŞ YOLLARI KAPANACAK"

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'da yaşanabilecek depremin sonuçlarını düşünerek, "İstanbul'da deprem olduğunda, Nişantaşı gibi merkezi bölgelerden yangınlar çıkabilir. Herkes sokaklarda olacak, ancak nereye kaçacaklarını bilemeyecekler. Yiyecek ve içecek temini nasıl yapacaklar? İşte o zaman anlayacaklar ki, Nişantaşı'ndan kaçamazlar. Ben de Anadolu Hisarı'ndan kaçamam" dedi.

FAY HATTINA YAKIN YAŞIYOR

Şengör, "Peki, bazı insanlar 'Celal Hoca, gideceği yerlerde de fay hattı var' diyor. Evet, ben bunun farkındayım. Çanakkale'deki evimin önünden fay hattı geçiyor, ancak bu ev fay hattına dayanıklı bir şekilde inşa edildi. Çevresi boş, böylece etrafta yaşanacak kaosu minimize edebilirim. Ancak İstanbul'da, her tarafı doldurmuş insanlarla karşı karşıyayız. Kaçamam" şeklinde konuştu..

PROF. DR. ŞENGÖR'ÜN KAYGISI

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'daki depremin sonuçlarının ağırlığını vurgulayarak, "Meselem sadece kendi evimin yıkılması ve benim kaçmam değil. İstanbul, büyük bir felaketle karşı karşıya kalacak. İstanbul yıkılacak! Ardından ciddi sıkıntılar başlayacak" dedi. 

"BİR GELDİLER Mİ, BİR DAHA ÇIKMAZLAR"

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'da yaşanabilecek depremin Türkiye'nin yönetim bağımsızlığına zarar verebileceğini öne sürdü. Ayrıca, Avrupa'dan yeniden yapılanma için kredi talep edilebileceğini ancak bu durumda Avrupa'nın "Parayı biz sağlarız, ancak biz yönetiriz" yanıtını verebileceğini iddia etti. Prof. Dr. Şengör ayrıca, BM ve NATO'nun da yardım amacıyla gelebileceğini belirtti ve "Bir geldiler mi, bir daha çıkmazlar" şeklinde endişelerini ifade etti.

Okullar yarın açılıyor! İlk ders zili öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği

Bakan açıkladı: Depremde çok sayıda köy tamamen yok oldu!

Tüp fiyatları aldı başını gitti: 10 Eylül tüp fiyatları güncellendi. İşte Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp fiyatları


Geri Dön