28 / 04 / 2024

İstanbul depremi iki deprem uzmanını birbirine düşürdü! Celal Şengör, Şener Üşümezsoy'u ağır eleştirdi: Zır cahillik!

İstanbul depremi iki deprem uzmanını birbirine düşürdü! Celal Şengör, Şener Üşümezsoy'u ağır eleştirdi: Zır cahillik!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un beklenen İstanbul depremiyle ilgili açıklamalar yapmasının ardından Prof. Celal Şengör'den ağır eleştiri geldi.



İstanbul depremi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Prof. Celal Şengör tarafından eleştiri yağmuruna tutularak ''Saçma sapan şeyler" dedi

'DEPREM OLMAYACAK' AÇIKLAMASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI!

Gazeteduvar'da yer alan habere göre; Prof. Dr. Şener Üşümezsoy İstanbul'da deprem olmayacağına dair açıklamalar yapmıştı. Prof. Celal Şengör ise bu açıklamalara karşılık olarak, '' Şener Üşümezsoy’a depremi soran gazeteci cahildir. Onun depremle ilgili hakemli dergide çıkmış 1 tane makalesi var mı? Yok. Niye soruyorsun?” ifadelerini kullandı.

İstanbul depremi iki deprem uzmanını birbirine düşürdü! Celal Şengör, Şener Üşümezsoy u ağır eleştirdi: Zır cahillik!

Üşümezsoy: “Sürekli olarak deprem olmayacak merak etmeyin demesini açıkçası kendi adıma sorumsuzca buluyorum” demesi üzerine Şengör'den hemen yanıt geldi: “Cahilane bir laf kusura bakma sen kibarca sorumsuzca dedin ama bu zır cahillik. Bakıyorsun adamın o konuda çalışması var mı yok. Saçma sapan şeyler” diye konuştu.

Üşümezsoy’un "İstanbul’da 7 ve üstü deprem olmayacak. Çünkü Marmara Depremi ile ilgili malumatlar çürütüldü. Yegane risk Kumburgaz çukurunda, orada da 6-6 buçuk arası deprem bekleniyor" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul depremi iki deprem uzmanını birbirine düşürdü! Celal Şengör, Şener Üşümezsoy u ağır eleştirdi: Zır cahillik!

NACİ GÖRÜR'ÜN TEK DERDİ: İSTANBUL'U DEPREME HAZIRLAMAK

Prof. Celal Şengör, Prof. Dr. Naci Görür ile ilgili de açıklamada bulunarak:  “Naci’nin deprem ile bir alakası yok fakat hızla öğrendi. Şimdi ise yırtınıyor. Naci’nin bir tek derdi var; İstanbul’u depreme hazırlamak” dedi.

Prof. Dr. Naci  Görür, İstanbul'da kentsel dönüşümün üzerinde durarak çok sayıda bağımsız bölümün dönüştürülmesi gereğine vurgu yapıyor. Görür '' Bütün bunlar çok güzel, yararlı şeyler ama üzülerek söylemeliyim ki İstanbul’un depreme tamamen hazırlanması gerekir.'' diyerek kentsel dönüşüm çalışmalarının biran önce hızlandırılmasını söyledi. 

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Elazığ'da 4,2 büyüklüğünde deprem!

 


Geri Dön