28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Celal Şengör'den korkutan açıklama: 7.4'lük deprem olabilir! Tekirdağ-İstanbul-İzmit arası tamamen gidecek!

Prof. Dr. Celal Şengör'den korkutan açıklama: 7.4'lük deprem olabilir! Tekirdağ-İstanbul-İzmit arası tamamen gidecek!

Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili korkutan açıklamalarda bulundu. İşte 'Tekirdağ-İstanbul arası ve İstanbul-İzmit arası tamamen gidecek' diyen Şengör'ün o açıklamaları...



Son zamanlarda beklenen büyük İstanbul depremi sık sık gündeme geliyor. Uzman isimler depremle ilgili peş peşe açıklamalarda bulunuyor.

Türkiye'nin önde gelen akademisyenlerinden biri olan yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör de Marmara Denizi'nde beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili flaş tespitlerini açıkladı. 

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; Prof. Şengör, yaşanabilecek olası bir büyük depremin hem İstanbul'u hem de Türkiye’nin önemli sanayi bölgelerinde yıkıma neden olacağına ve Türkiye’nin bağımsızlığını kaybedebileceğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Celal Şengör den korkutan açıklama: 7.4 lük deprem olabilir! Tekirdağ-İstanbul-İzmit arası tamamen gidecek!

BÜYÜKLÜĞÜ 7.4 OLABİLİR

Prof. Dr. Celal Şengör, söz konusu açıklamasında Marmara Denizi’nde 7.2 ile 7.4 büyüklüğünde deprem meydana gelebileceğini dile getirdi. 

"Bakın fay hattı Marmara Denizi'nin neredeyse ortasından geçiyor. İstanbul'a yakın şimdi yeni bir fay daha ortaya çıktı. Çınarcık havzasının ortasından geçiyor. Şimdi bunların herhangi bir tanesinin kırılması tabii İstanbul'da büyük yıkıma neden olacak ancak Tekirdağ'da da yapacak" Celal Şengör, Tekirdağ-İstanbul arasındaki bölümün tamamen gideceğinin altını çizdi.

Şengör, söz konusu açıklamasında İstanbul'un doğusunun da İzmit'e kadar gideceğini söyledi ve "O da gidecek. E, sizin bir sürü sanayiniz var orada. Marmara'nın güneyi etkilenmeyecek mi? Şiddetle etkilenecek. Bir Bursa ovasını, Balıkesir ovasını düşünün. Değil mi? Bunların hepsi etkilenecek" ifadelerini kullandı.  

Prof. Dr. Celal Şengör den korkutan açıklama: 7.4 lük deprem olabilir! Tekirdağ-İstanbul-İzmit arası tamamen gidecek!

Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, büyük İstanbul depreminin Türkiye'nin bağımsızlığını kaybetmesiyle sonuçlanabileceğini belirtti. 

"Çünkü Türkiye'nin ekonomisi, Türkiye'nin bilgi ve becerileri bu depremin altından kalkmak için yeterli olmayacaktır. Türkiye yardım talep edecektir. Dünya bu yardımı seve seve yapar" diye konuşan Şengör, burada İstanbul'un mevzu olduğunu söyledi. 

"Unutmayın, Sevr Antlaşmasının maddelerinden bir tanesi İstanbul'un Cemiyet-i Akvam (Milletler Cemiyeti) ülkeleri tarafından ortak yönetilecek bir kent olmasıydı" bilgisini veren Celal Şengör, bunun biz farkında olmasak da hala gündemde olduğunun altını çizdi. 

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Bakan Özhaseki 'TOKİ mağdurları platformu var mı?' dedi ve açıkladı: Sosyal konutlarda KDV konusunda müjde gelebilir!

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!


Geri Dön