29 / 04 / 2024

İstanbul'da yaşamak çok zor! 4 kişilik bir ailenin aylık masrafı 53 bin lira!

İstanbul'da yaşamak çok zor! 4 kişilik bir ailenin aylık masrafı 53 bin lira!

İstanbul'da yaşamak oldukça zor, özellikle kalabalık aileler İstanbul'u terk edip küçük yerlere yerleşmeye çalışıyorlar. Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon nedeni ile İstanbul'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin hayatını sürdürmesi için gerekli olan maliyet 53 bin lirayı buldu. 



İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşama masrafı ocak ayında bir önceki senenim yie aynı ayına oranla yüzde 80,29, bir önceki aya göre yüzde 7,93 yükselerek 53 bin 58 liraya kadar çıktı. 

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) yaptığı araştırma kapsamında İstanbul’da yaşamanın maliyeti, 2024 senesi Ocak ayında geçen senenin yine aynı ayına göre yüzde 80,29 yükseliş gösterdi. 

İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ocak ayında 53 bin 58 lira olarak kaydedildi. Bune göre, üç net asgari ücrete denk gelen 51 bin 6 TL, bu maliyete maalesef yetmemekte.

İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 7,93 yükselmiş durumda. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti, ocakta bir önceki aya göre 3 bin 899 lira yükseldi.  Temel tüketim maddelerinin bir önceki yılın ocak ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin yüzde 52,83 artış oranı ile makarna fiyatlarında yaşandığı belirtildi. 

BİSAM: Yoksulluk sınırı 43 bin 623 TL, açlık sınırı 12 bin 612 TL!

Kira geliri elde edip Mart'ta beyanname vermeyene ceza var! Evi ve iş yeri kirada olanlar bu rakamlara dikkat!

5 milyon TL'lik evin kira getirisi 25 bin TL! Ev alıp kiraya vermek mantıklı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön