07 / 05 / 2024

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın! 7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika!

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın! 7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika!

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın!  7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika açıklaması resmen geldi!..İşte bütün ayrıntılar...



"HATAY'DA UZUN BİR SÜRE 7'DEN BÜYÜK DEPREM OLMAZ"

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Hatay`da uzun bir zaman 7'nin üzerinde dev deprem olmayacağını açıkladı. Ancak bu konuda herhangi bir garanti verilemeyeceğini belirtti. Malatya üzerinden gerginlik olduğunu, Adana'da Göksu, Savrun, Kozan gibi ilçeleri kapsayan kuzey-güney fay hatları olduğunu anlattı. Bu ilçelerin gelecekte depremlere eğilimli olabileceğini söyledi. Ersoy, Türkiye'nin yüzde 92'sinin deprem bölgesi olduğunu yineleyerek, deprem riskinin İstanbul ile sınırlı olmadığını, her ilin etkilenebileceğine işaret etti. 

Dr. Ersoy, "Biz Türkiye’nin yüzde 92’si deprem bölgesi dediğimizde insanlar bu riskin sadece İstanbul’da olduğunu, depremin hep başka yerde olup kendilerine bir şey olmayacağını düşünüyorlar. O yüzden bu cümleyi düzelterek Türkiye’nin yüzde yüzü deprem bölgesi, bu afetten etkilenmeyecek hiçbir ilimiz yok diyoruz. İllerin fay hattından geçmesi de gerekmiyor.” ifadelerini kullandı.

İstanbul da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!“1992’DEN GÜNÜMÜZE DEPREM TEHLİKESİ 3 BUÇUK, 4 KAT DAHA ARTTI”

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, toprağın önemine dikkat çekerek, toprağın karakterine göre kalıcı konutlar yapılması gerektiğini söyledi. 1992 yılına kadar Türkiye'de depreme yol açabilecek fay sayısının 150 olduğu düşünülürken, şimdi bu sayının 500'ün üzerine çıktığını söyledi. Türkiye'de deprem riskinin geçmişe göre 3,5'ten 4'e çıktığını söylüyor. 30 yılda Ersoy, İstanbul başta olmak üzere yumuşak zeminde bulunan yaklaşık 100 bin yapı stoğunun acilen ele alınıp, yıkılabilecek binaların yeniden yapılması gerektiğini açıkladı. 24 yılda bir deprem beklenmesine rağmen depremlerin her an olabileceğini ve ne zaman olacağını kestirmenin imkansız olduğunu söyleyen Ersoy, Marmara'da ayrı bir deprem olmasa bile 1.400 kilometrelik bir fay hattı olduğunu, Türkiye'de ciddi bir gerilim olduğunu söyledi. Ersoy'a göre; Marmara ve bundan kaçış yok. 

İstanbul da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!“ÇOCUKLARINIZA TABUT MU BIRAKACAKSINIZ?”

Şükrü Ersoy, deprem riskine karşı uyarılara devam ediyor. Özellikle İstanbul çevresindeki binaların ve kötü zemindeki yapıların bir an önce yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini söyledi. Ersoy, depremin ne zaman olacağını kestirmenin zor olduğunu belirterek, insanların bu riski ciddiye alması gerektiğini vurguladı. Birkaç yıl önce Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin İstanbul'da ulaşım yollarını tıkayan ve yapısal hasara yol açan olay olduğunu hatırlattı. Bu depremin İstanbul'da beklenen en büyük depremlerin küçük bir tekrarı olduğunu ifade ederek, İstanbul'da beklenen en büyük deprem için senaryoların 7,5 şiddetinde olduğunu söyledi. Ayrıca İstanbul'da tahmin edilen bir depremin tsunamiyi tetikleyebileceğini ve bunun için senaryolar hazırlandığını söyledi. 

Doların 2 haftadan kısa sürede geleceği rakam! Analistler kan ter içinde açıkladı, acilen bakın! Tek tıkla şimdi öğrenin
Aile Bakanlığı'ndan son dakika destek müjdesi! Hesaplara 1.648 TL ve 3.090 TL yatıyor! Hemen bakın, aman kaçırmayın!
Ziraat Bankası'ndan şok karar! Hemen bakın, kimse bunu beklemiyordu!

Geri Dön