29 / 04 / 2024

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nün kolonları yarıldı!

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nün kolonları yarıldı!

E-5 Karayolu üzerinde bulunan Edirne-Büyükçekmece istikametindeki Mimar Sinan Köprüsü'nün taşıyıcı kolonlarında yarılmalar başladı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, köprünün yıkılarak yenilenmesi gerektiğini söyledi.



E-5 Karayolu üzerinde bulunan Edirne-Büyükçekmece istikametindeki Mimar Sinan Köprüsü'nün taşıyıcı kolonlarında yarılmalar başladı.


Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün geçtiğimiz ay gündeme getirdiği, E-5 Karayolu üzerindeki, Mimar Sinan Köprüsü'ndeki çökme tehlikesinin ardından şimdi de, karşı istikametteki köprünün taşıyıcı kolonlarında yarılmalar oluştu. Büyükçekmece Belediyesi'nin temmuz ayı ikinci oturumunda konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçenin Edirne yönüne gidiş ve gelişi sağlayan her iki köprüde de çökme tehlikesi oluşmaya başladığını, tehlikenin de her geçen gün daha arttığını söyledi. Geçtiğimiz aylarda Mimar Sinan Köprüsü'nün, Büyükçekmece'den Edirne yönüne gidiş istikametinde kalan bölümünde çökmeler oluştuğunu ve bu durumu gündeme taşıdıklarını hatırlatan Akgün, şöyle konuştu: “Şimdi de köprünün güneyinde kalan geliş istikametindeki diğer köprünün taşıyıcı kolonlarında patlamalar başladı. Taşıyıcı kolonların tamamında yarılmalar ve patlamalar gözleniyor. E-5 Karayolu üzerindeki Mimar Sinan Köprüsü'nün geliş ve gidiş yönlerinde ciddi sıkıntılar var. Can ve mal tehlikesi ile karşı karşıyayız.” Köprünün ilk bölümündeki tehlikenin gündeme gelmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin konuyu programına aldığını ifade eden Başkan Akgün, şöyle konuştu: “Ancak zaman geçirilmeden çalışmalara başlanmalıdır. Acil olarak önce kuzeydeki köprü yıkılıp yenisi yapılmalıdır. Sonra da güneydeki köprü yıkılarak yenilenmelidir. Aksi bir durumda hiç kimse bu sorumluluğun altından kalkamaz.”


Zaman


Geri Dön