06 / 05 / 2024

İstanbul'da zabıta alımları başladı! Son başvuru tarihini sakın kaçırmayın! Zabıta memuru nasıl olunur?

İstanbul'da zabıta alımları başladı! Son başvuru tarihini sakın kaçırmayın! Zabıta memuru nasıl olunur?

Zabıta memuru olmak isteyenlerin beklediği müjde geldi. İstanbul'daki o belediye zabıta memuru alımı yapılacağını açıkladı. Peki zabıta memuru nasıl olunur? İşte detaylar...



Kamupersonelinet'in aktardığına göre, Kadıköy Belediyesi'nin boşta olan kadrolarına açıktan atama yoluyla zabıta memuru alınacağı belirtildi. Konu ile ilgili verilen detaylara göre, farklı unvan, derece, sınıf ve niteliklerde KPSS taban puanına göre personel alımı gerçekleştirilecek.

İstanbul da zabıta alımları başladı! Son başvuru tarihini sakın kaçırmayın! Zabıta memuru nasıl olunur?

ZABITA MEMURU NASIL OLUNUR?

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, başvuru yapacak olan adayların mahalli idareler ve yerel yönetimlerde istihdam edileceği bildirildi. Zabıta memuru olmak isteyen adayların, halkla ilişkiler ya da adalet ön lisans programlarından mezun olması ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerekiyor. Yine belirtilen detaylara göre, Kamu Personeli Seçme Sınavı taban puanına göre P93 türünden en az 70 puan alan adaylar başvuru gerçekleştirebilecek.

Ayrıca söz konusu ilan için başvuru yapacak olan adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve kamu haklarından mahrum olmaması şartı da aranıyor. Erkek adayların askerlik hizmeti ile bir ilişiğinin kalmamış olması da aranan şartlar arasında yer alıyor.


Geri Dön