21 / 05 / 2024

İstanbul'daki dönüşümün detayları belli oluyor! Murat Kurum: 2+1'ler 100 metrekare, 3+1'ler 120 metrekare olacak!

İstanbul'daki dönüşümün detayları belli oluyor! Murat Kurum: 2+1'ler 100 metrekare, 3+1'ler 120 metrekare olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Kurum, 2+1'lerin 100 metrekare, 3+1'lerin 120 metrekare olacağını açıkladı. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, söz konusu açıklamasında, eprem bölgelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 106 bin konutun temelini geçtiğimiz hafta attıklarına dikkat çekerek, birkaç gün önce de Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta ilk konutları teslim ettiklerinin altını çizdi. 

Hedeflerinin İstanbul'daki riskli 1,5 milyon yapı stokunu yenilemek olduğuna vurgu yapan Bakan Murat Kurum, bunun için 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa yakasında iki rezerv alan tespit ettiklerini ve 1 milyon konutu bu alanlarda dönüştüreceklerini dile getirdi. 

İstanbul daki dönüşümün detayları belli oluyor! Murat Kurum: 2+1 ler 100 metrekare, 3+1 ler 120 metrekare olacak!

Bakan Kurum, kalan 500 bin konutu da yerinde dönüştürerek, İstanbul'da tek bir riskli yapı bırakmayacaklarına dikkat çekti. 

Açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanı'mız, devletimiz, her zaman olduğu gibi bu konuda da milletimizin yanında. Gaziosmanpaşa'daki programımızda Yarısı Bizden kampanyamızı ilan etmiştik. İnşa etmeyi planladığımız 2+1 konutlar 100 metrekare, 3+1 konutlar ise 120 metrekare olacak" ifadelerine yer veren Murat Kurum, bunların İstanbul'un dokusuna uygun, yatay mimariye sahip, sıfır atık uyumlu, güvenli yapılar olacaklarının altını çizdi.

"Biz coğrafyamızın güzelliğinin farkındayız ama imtihanlarıyla da mücadele etmek zorundayız" diyen Kurum, bu nedenle ülkemizi depreme kentsel dönüşümle hazırladıklarını aktardı. 

İstanbul daki dönüşümün detayları belli oluyor! Murat Kurum: 2+1 ler 100 metrekare, 3+1 ler 120 metrekare olacak!

Bakan Murat Kurum, Gültepe, Çeliktepe ve Mehmet Akif mahallelerinde 1999 öncesinde inşa edilmiş, mühendislik hizmeti almamış birçok yapı olduğunu dile getirdi ve riskli gördükleri alanlarda vatandaşın rızasıyla dönüşüm yapacaklarına dikkat çekti. 

İstanbul'da ise 220 bin binada tam 1,5 milyon konutun dönüşmesinin gerektiğini yeniden aktaran Kurum, dönüşüm alanlarında kira ve taşınma yardımı yapılacağını da belirtti. 

'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası' 20 soruda tüm detaylarıyla! 

Murat Kurum'dan Kemal Kılıçdaroğlu’na Samsat konutları cevabı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika müjdesi! Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak!

Kasko yaptırırken aman bunlara dikkat! Aracınızı güvenceye alayım derken risklerinizi büyütmeyin!


Geri Dön