01 / 05 / 2024

İstanbul'daki merdivenli sokaklar yenilenecek

İstanbul'daki merdivenli sokaklar yenilenecek

İstanbul'daki üniversitelerin mimarlık, şehir planlama bölümü öğrencileri, kentle özdeşleşen merdivenli sokakları yeniden canlandırdı



Seranit'in genç tasarımcı adaylarla gerçekleştireceği projeyle Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş, Beykoz, Sarıyer, Ümraniye, Üsküdar ve Fatih ilçelerindeki merdivenli sokaklar yenilenecek.

Her merdivenli sokak için birinci seçilen tasarıma 5 bin TL ödül verilen yarışmada, birinci seçilen sekiz merdivenli sokak tasarımı arasında yeniden bir değerlendirme yapıldı. Buna göre birincilik ödülü Fatih Hanımeli sokak için yaptıkları tasarım ile İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde öğrenim gören Seda Bakır,  Aslı Nur Paktaş ve Okan Aydoğu'nun oldu.

BUĞDAY SOKAK İKİNCİ

İkincilik ödülü Beykoz Buğday sokak için yaptıkları tasarım ile Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden Mete Keskin, Mehmet Örücü ve Esra Yılmaz'a verildi. Yarışmada üçüncülük ödülünü ise Beşiktaş Kalkan sokak için yaptıkları tasarım ile İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde öğrenim gören Remzija Mert ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde okuyan Faruk Can Ünal paylaştı.

Jüri seçerken çok zorlandı

Başkanlığını Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Rengin Ünver'in yaptığı yarışma jürisinde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Prof. Kemal Çorapçıoğlu, İTÜ'den Doç. Dr. Sinan Mert Şener, Yıldız Teknik'ten Doç. Dr. Feride Önal, Yıldız Teknik Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Müjdem Vural, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürü Yüksek Mimar Yakup Demirhan ve Seranit Genel Müdürü Hamdi Altunalan yer aldı.
Star


Geri Dön