29 / 04 / 2024

İstanbul'daki otellerin oda fiyatları Madrid'i geçti!

İstanbul'daki otellerin oda fiyatları Madrid'i geçti!

Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlanan İstanbul Otellerinin 360 Derece Değerlendirilmesi raporuna göre İstanbul'daki otellerin oda fiyatları Madrid ve Atina'yı geride bıraktı. İstanbul'daki otellerin hem fiyatlan hem de doluluk oranları artıyor.



Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlanan İstanbul Otellerinin 360 Derece Değerlendirilmesi raporuna göre, ziyaretçilerin İstanbul'a ilgisine paralel olarak otellerin oda satış fiyatlan da yükseliyor. Oda fiyatlan Madrid ve Atina'yı geride bıraktı Londra'ya yaklaştı.


Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Demeği (TUR0B) ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü işbirliğiyle hazırlanan "İstanbul Otellerinin 360 Derece Değerlendirilmesi" adlı rapor, yapılan basın toplantısıyla açıkladı. TUROB Başkam Timur Bayındır bu projeyle otellerde yönetim uygulamalannı incelediklerini ve 40 otel üzerinde araştırmalar yaptıklarını kaydetti.

Çalışmanın sonuç raporlarının kitap haline getirildiğine dikkati çeken Bayındır, "Bundan sonra elimizde, İstanbul ve otelcilerimizin çalışmalarına ışık tutacak bir belge oluştu" ifadelerini kullandı. Proje yürütücüsü Dr. Burçin Hatipoğlu, İstanbul'daki otellerin oda satış fiyatlannına Londra'ya yaklaştığını anlatarak şunlan kaydetti: "Şehrimizde oda satışı fiyatlan yükseliş gösteriyor.

DOLULUK DA YÜKSEK

2012 yılında "hotel.com" çalışmasına göre, İstanbul'daki otellerin oda fiyatlan 119 Avro ile Madrid (97 Avro) ve Atina'daki (85 Avro) otelleri geride bıraktığım ve Londra'ya (129 Avro) yaklaştığım gördük. Aynı şekilde bizim raporumuzda da otellerden aldığımız veriler bu sonuçlan doğruladı. Avmpa'daki doluluk oranlan yüzde 50- 60 arasında değişiyor. İstanbul ise ortalama yüzde 90'larda, sadece düşük sezonlarda doluluk oranı yüzde 60'lara düşüyor.

Dolayısıyla İstanbul'daki oteller Avrupa'daki şehirlerle karşılaştırdığımız zaman çok çok iyi durumda. İstanbul'daki otellerin hem fiyatlan hem de doluluk oranları artıyor.

Yani Şafak

Geri Dön