02 / 05 / 2024

İstanbul'daki plazalar WWF'ye destek için bu gün 1 saatliğine kararacak!

İstanbul'daki plazalar WWF'ye destek için bu gün 1 saatliğine kararacak!

WWF tarafından iklim değişiklikleri ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Dünya Saati Kampanyası'na bu yılda geniş katılım bekleniyor



WWF’nin her yıl düzenlediği, en büyük küresel hareket olan  Saati Uygulaması 2007’de Avustralya’da başlatıldı. 2008’de küresel bir harekete dönüşen uygulama, 2011’de 135 ülkenin katılımıyla yeni bir rekora imza attı ve  çapında yürütülen en büyük kampanya oldu. Küresel harekete destek veren Türk firmaları da bugün 1 saatliğine ışıklarını kapatacak.

■ Türkiye İş Bankası, İstanbul’un en yüksek binalarından biri olan İş Kuleleri’nde ve diğer binalarındaki ışıkları bu gece 20:30’da kapatarak eyleme destek verecek.
■Garanti Bankası, Zincirlikuyu’daki genel müdürlük binasının tüm ışıklarını kapatacak. Ayrıca çalışanlarına da çağrıda bulunarak, uygulamayı yaygınlaştırmaya çalışıyor.
■ Sabancı Center’ın ışıkları yla birlikte 20:30’da bir saat boyunca kapatılacak. Sabancı Holding ve Akbank, ‘ Saati’ne katılarak, dikkatleri iklim değişikliğine çekecek.
■ Zorlu Holding başta Zorlu Center olmak üzere grup şirketlerine ait tüm üretim tesislerinde ve binalarda, güvenlik aydınlatmaları dışındaki ışıkları kapatacak.
■ Borusan Grubu ve çalışanları bu yıl da kampanyada yer alarak Borusan Holding’in grup şirketlerinde 20.30 - 21.30 saatleri arasında ışıklarını kapatacak.
■Yapı Kredi Bankası, eylem kapsamında genel müdürlük binalarında, güvenlik için zorunlu alanlar haricinde, tüm ışıklarını bir saat süreyle kapatarak küresel harekete katılıyor.
■Aygaz, İstanbul Esentepe’de bulunan genel müdürlük binasının ışıklarını ve Türkiye çapındaki 10 ayrı bölgede yer alan satış müdürlük binalarım karartacak.
■Akmerkez, küresel ısınmaya karşı duyarlılığım, bugün alışveriş merkezinin ışıklarını bir saatliğine kapatarak gösterecek.
■İstanbul’un en yüksek binası İstanbul Sapphire rezidanslar, Seyir Terası ve Sapphire Çarşı da dahil olmak üzere 20:30-21:30 saatleri arasında ışıklarını söndürecek.
■Vodafone da bu kampanya ile çevreyi, doğal kaynakları ve sürdürülebilirliği desteklemeye devam edecek.
■ Varyap, Batı Ataşehir’deki Varyap Meridian bloklarının ışıklarını, 1 saat süre ile kapatacak.

Dünya

 


Geri Dön