27 / 09 / 2024

İstanbul’dan konut alamayanların en çok tercih ettiği 5 ilçe!

İstanbul’dan konut alamayanların en çok tercih ettiği 5 ilçe!

Mega kent İstanbul’da yatırım hayal olunca rota da farklı illere çevrildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan istatistiklere göre; İstanbul’dan ev alamayanların en çok tercih ettiği 5 ilçe…




Mega kent İstanbul’da konut fiyatları sürekli olarak artıyor. İstanbul’dan mülk satın almak zorlaştı, fiyatların hızına yetişilmiyor. Sürekli olarak artış gösteren konut kredisi faizleri bir süredir konut almak isteyenleri frenlemişti. Fakat söz konusu bu süreçte konut piyasası canlılığını kaybetmedi. Yatırımcılar yönünü uygun fiyatlı konut sahibi olabileceği şehirlere çevrildi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye genelinde konut satış sayısı, Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 9,9 artışla 134 bin 155'e yükseldi. Ayrıca yine açıklanan rakamlara göre Ocak-ağustos döneminde de satışlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,1 artarak 806 bin 317'ye yükseldi.


İSTANBUL KONUT SATIŞINDA YİNE ZİRVEDE



Mega kent İstanbul, ağustos ayında konut satışlarında 19 bin 467 ile zirveye adını yazdırdı. Mega kent İstanbul’u 12 bin 496 konut satışıyla Ankara, 7 bin 44 ile  İzmir  takip etti. Yabancılara gerçekleştirilen satışlarda ilk sırayı 838 konutla İstanbul aldı. İstanbul’u 696 konutla Antalya ve 174 konutla Mersin izledi.

Satışlar arttı fakat fiyatlar da hızını kaybetmedi. Alınan onca önleme rağmen fiyat dengesizlilkleri de devam ediyor Fiyatlardaki balon yeniden geri dönerken, bankaların konut kredisi oranlarını düşürmesinden sonra söz konusu bu durumu fırsat bilen emlakçı ve ev sahipleri ilanları aynı gün arttırmaya başladı. Sosyal medyada artış gösteren fiyatlara tepkiler çığ gibi büyürken Ticaret Bakanlığı da fırsatçıları cezasız bırakmadı. 

İstanbul’dan konut alamayanların en çok tercih ettiği 5 ilçe!

İSTANBUL’DAN EV ALAMAYANLARIN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ 5 İLÇE
URFA KARAKÖPRÜ 

Ekonomim'in aktardığı Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Urfa Karaköprü ilçesi 2 bin 93 konut satışıyla ilçe bazında en çok tercih edilen ilçe oldu.

SAMSUN ATAKUM 



En çok konut satılan 2. ilçe de Samsun’un Atakum ilçesi oldu. Geçtiğimiz Ağustos ayında 2 bin 72 satışla Atakum konut alımında en çok tercih edilen ilçeler arasında geliyor.


ANKARA ÇANKAYA 



Mega kent İstanbul’dan sonra konut satışında başkent  Ankara  2.sırada yer alıyor. Başkent Ankara’nın Çankaya ilçesi 1921 konut satışında en çok tercih edilen şehirlerde 3.  sıraya yerleşti.


KAYSERİ KOCASİNAN 


Ülke genelinde konut satışında en çok tercih edilen ilçelerden bir tanesi de Kayseri’nin Kocasinan ilçesi oldu. İlçe 1.863 satışla 4. sırada kendine yer buldu.

GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL 



En çok konut satışı gerçekleştirilen yerlerden bir tanesi de Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 1844 konut satışı yapıldı.

Konut almak isteyenler dikkat! İşte Gebze konut yatırım rehberi! 

Konut fiyatları ne olacak? 

İki şehirde satılık 20 gayrimenkul! Arsa, iş yeri, kargir ev...


Geri Dön