01 / 05 / 2024

İstanbullulara müjde! 3 metro hattı hizmete açılıyor!

İstanbullulara müjde! 3 metro hattı hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Çanakkale Boğazı'nın yakut gerdanlık gibi taşıyacağı 1915 Çanakkale Köprümüz, milli bağımsızlık bayrağını taşıyan, dünyayla rekabet eden yeni Türkiye'nin en güzel, en doğru eserlerinden biri olacak." şeklinde konuştu.



"İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak 3 önemli hat bu yıl hizmete açılacak"

Mega kent İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak metro hatlarına Bakanlık olarak önem verdiklerine değinen Bakan Adil Karaismailoğlu, 3 önemli hattı bu sene hizmete açacaklarını  dile getirdi.

İstanbullulara müjde! 3 metro hattı hizmete açılıyor!

Bakan Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nın 6,2 kilometre uzunluğunda olduğunu kaydederek, bu hattın saatte tek yönde 70 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğunu dile getirdi.

1. etap olan 37,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe (Beşiktaş)-Eyüp (Göktürk)-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 9 istasyon yer aldığını kaydeden Bakan Adil Karaismailoğlu, 31,5 kilometre uzunluğa sahip 2. etap Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda da 7 istasyon olduğunu dile getirdi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, toplam 69 kilometre uzunluğa sahip raylı sistem projesinin 120 kilometre hızla "Türkiye'nin en hızlı metrosu" olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Metro hattının hizmete alınmasıyla Halkalı'dan havalimanına 30 dakikanın altında erişim mümkün olacak. Halkalı-Havalimanı-Gayrettepe arasında oluşan bu hızlı sistemle Gayrettepe ile Halkalı arasında kesintisiz ulaşım sağlanacak. Yapımı devam eden bir diğer metro hattımız Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metro Hattı. 7,4 kilometre uzunluğundaki hattımızın saatlik tek yönde 70 bin yolcu kapasitesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı ile kent merkezi arasında ulaşım hızlı, ekonomik ve güvenli olarak sağlanacak."

Adil Karaismailoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na Sefaköy-Tüyap Metrosu yanıtı!

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı yıl içinde tamamlanacak!


Geri Dön