01 / 05 / 2024

İstanbullulara müjde! 3 metro hattı hizmete açılıyor!

İstanbullulara müjde! 3 metro hattı hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Çanakkale Boğazı'nın yakut gerdanlık gibi taşıyacağı 1915 Çanakkale Köprümüz, milli bağımsızlık bayrağını taşıyan, dünyayla rekabet eden yeni Türkiye'nin en güzel, en doğru eserlerinden biri olacak." şeklinde konuştu.



"Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen 2. havaalanında sona gelindi"

Deniz dolgusu üzerine özel inşa tekniğiyle hayata geçirilen Rize-Artvin Havalimanı'yla ilgili de önemli açıklamalar yapan Bakan Adil Karaismailoğlu, havalimanında taş dolgu işinin tamamlandığını belirterek, şunları dile getirdi:

"Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta, Pazar ilçesinde yapılan havalimanı, yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede. Tamamlandığında Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı olacak. Projeyle Rize ve Artvin'in kent merkezi ile turizm potansiyeli olan ilçelerinin gelişmesine ayrıca Doğu Karadeniz bölgesinin komşu ülkeler ile ticari ilişkilerin artmasına katkıda bulunulacak. Böylece Doğu Karadeniz bölgesinin hava ulaşımının geliştirilmesi temin edilecek."

Bakan Adil Karaismailoğlu, Tokat Havalimanı ve Çukurova Havalimanında da çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü kaydetti.


Geri Dön