28 / 04 / 2024

İstanbulu Dubaiye çevirdiler dünyanın ödülünü aldılar!

İstanbulu Dubaiye çevirdiler dünyanın ödülünü aldılar!

Yaptıkları projelerle yeni İstanbulu inşa eden Türk firmaları başarılarını dünya ve Avrupa çapında aldığı ödüllerle taçlandırıyor. İnşaat sektörü İstanbulun dört bir tarafında yükselen projelerle gelişen Türkiyenin yeni yüzü oldu



Adeta İstanbulu yeniden inşa eden firmalar içinde konutu, rezidansı, alışveriş merkezini, ofisi barındıran büyük karma projeleriyle adından söz ettirmekle kalmıyor her yıl dünya ve Avrupa çapında düzenlenen mimari yarışmalarda ödülleri topluyor. Ayrıca Türkiyede dünya çapında projelerin yapılıyor olması Türk mimarlarının da yeteneğini ortaya koyuyor. Ödül alan bir çok projenin mimarının Türk olması sektörü daha ayrı bir şekilde gururlandırıyor. Son yıllarda ödül alan bazı projeler şöyle.

İstanbulun yeni finans merkezi Batı Ataşehirde inşa edilen Türkiyenin ilk yeşil karma konut projesi olan Varyap Meridian, bir önceki yıl Avrupada aldığı birincilikten sonra geçen sene dünya karmasında En İyi Mimari Proje ödülünü kazandı. Bu ödül ile birlikte Varyap, farklı tasarımla yaptığı dev projenin karşılığında Avrupadan 10 civarında ödüle layık görüldü.
Zorlu Holding tarafından Karayolları arazisine yapılan Zorlu Centerde daha tamamlanmadan bir çok ödülün sahibi oldu. Zorlu Center ilk olarak, 2008 Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında jüri özel ödüllerinden Master Planning (En İyi Planlanmış Proje) ödülüne layık görüldü. Bu ödülü; International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında düzenlenen ve 97 ülkeden 4 binden fazla projenin katıldığı Europe and Africa Property Awards 2009 (Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri 2009) yarışmasında kazandığı ödül ve Commercial Architecture Award (Ticari Mimarlık Ödülü) dalında Avrupa birinciliği izledi.

Geçtiğimiz aylarda Londrada yapılan Avrupa çapında mimari proje yarışmasında da Türk inşaatçıları neredeyse bütün ödülleri toplamayı başardı. Sektör Türk firmaları yarışmadan toplamda 9 ödülle döndü. Torunlar GYO tarafından Türkiyenin en büyük karma kullanım projesi olarak geliştirilen Mall of İstanbul, En İyi Karma Kullanım Projesi ve En iyi Alışveriş Merkezi Geliştirme Projesi kategorilerinde büyük ödüle layık görüldü. Sarphan Finans Park En iyi karma kullanım mimarisi alanında birincilik ödülünü alırken, Space Mimarlıkın Park One projesi En İyi Çoklu Rezidans kategorisinde 5 yıldız aldı. Ayrıca Ottomare Suites, Astaşın Maçka Residences Interıor Desing by Armani Casa, Sinpaş GYOnun Bosphorus City ve Suyabatmaz-Demirelin Bodrum Residences projeleri ödüle değer görüldü. En İyi Tek Rezidans kategorisinde Oral Mimarlıkın Maison T, Stonehouse ve Skylight projeleri ile Dara Kırmızıtoprakun Villa Arslan projesi ödül aldı. En İyi Yüksek Katlı Rezidans kategorisinde de GAD ve Kırmızıtoprakın Nilüfer Residences ile New Ada projeleri ödül kazandı.
Türkiye/Adil Küçük


Geri Dön