29 / 04 / 2024

İstanbul’un 10 milyonuncu turistini sürprizler bekliyor!

 İstanbul’un 10 milyonuncu turistini sürprizler bekliyor!

EMITT’i gezen Başkan Topbaş, İstanbul’un son yıllarda turizmde ciddi mesafeler kat ettiğini belirterek, “Bu yıl 10 milyon turisti geçeceğiz. 10 milyonuncu turiste hediyeler ve fahri hemşerilik beratı vereceğiz” dedi



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP’ta 17. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’i gezdi. Fuarda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Kadir Topbaş, Türkiye’de ve İstanbul’da turizmin gelişmesiyle sağlık ve spor gibi çeşitli turizm alanlarının da geliştiğini söyledi.


“Dünya turizmini ekonomik değeri de çok yüksek, 1 trilyon dolarlık dev bir ekonomiden bahsediyoruz” diyen Kadir Topbaş, turizmi hizmet sektörünün gelişmesi ve istihdam oluşturması açısından da önemsediklerini söyledi. Türkiye ve İstanbul’un son yıllarda turizmde ciddi mesafeler kat ettiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;


“İstanbul’a gelen turist sayısı 2012’de 9.5 milyonu buldu. Bu yıl 10 milyonu geçeceğiz. 10 milyonuncu turiste hediyelerimiz olacak. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisimiz bu turiste fahri hemşerilik beratı verilmesi için karar alacaktır. Böyle bir takım sürprizlerimiz olacak. Biz İstanbul’da göreve geldiğimizde 3 milyonu bulmayan turist sayısı vardı. Bugün 10 milyonları konuşuyoruz. Gelecekte çok daha iyi olacak.”


Turizm dünya barışına da çok büyük katkı sağladığının altını çizen Topbaş, “Çünkü kişi bilmediğinin düşmanıdır. Tanış oldukça, kültürlerin benzerliklerini yaşadıkça daha güzel duygular hissediliyor. Bugün dünyadaki insanların kaderleri birbirine bağlı, yanlışlar herkesi etkiliyor. Geleceğimizi beraber kurgulamak adına turizmin verdiği tanıtım fırsatları da iyi kullanarak küresel ekonomik hareketliliği sağlamalıyız” şeklinde konuştu.


Dünyanın 5. büyük fuarı olan EMITT, dünyada ve Türkiye’de turizmde öne çıkmak isteyen beldelere, kalkınma ajanslarına, turizm firmalarına ve sektör profesyonellerine bu yıl da ev sahipliği yapıyor. 2013 yılında çok daha geniş katılımla yeni bir rekora imza atmaya hazırlanan EMITT, 2012 yılında dünyanın 62 ülkesi ve Türkiye’nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşti ve 130 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı.

İBB


Geri Dön